Publisko video: Vēsturisks atradums, meklējot pazudušo Malaizijas lidmašīnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas okeānā uzietās nezināmā kuģa atlūzas, kas atrastas meklējot pazudušo Malaizijas lidmašīnu, varētu būt no 19.gadsimta, vēsta CNN.

Zemūdens zondes gandrīz četru kilometru dziļumā uzņemtajos attēlos redzams kuģa enkurs, kā arī vairākas kuģa korpusa detaļas.

Atlūzas uzietas, pārmeklējot 120 000 kvadrātkilometru plašu teritoriju, kas atrodas starp Austrāliju un Madagaskaru.

Austrālijas Jūras muzeja pārstāvis Mailks Makārtijs izteicās, ka šādu kuģu vraku jūras dzelmē gadsimtu laikā esot sakrājies esot simtiem, un parasti ir grūti šādas atlūzas identificēt.

Šobrīd ticamākais pieņēmums par uzietajām atlūzām esot tāds, ka tās varētu būt no koka kuģa, kas būvēts 19.gadsimta otrajā pusē.

Par minētā kuģa izcelsmi spriest esot sarežģīti, tomēr, visticamāk, ka tas varētu būvēts Eiropā, vai pēc Eiropas parauga, norāda eksperts.

Tikmēr Austrālijas Transporta drošības biroja pārstāvji izteica nožēlu, ka šī meklēšanas kampaņa nav sniegusi jaunu informāciju par pazudušo lidmašīnu.

Tomēr amatpersonas uzsvēra, ka lidmašīnas meklēšana tiks turpināta.

Kā vēstīts, «Malaysia Airlines» ar 239 pasažieriem pazuda pagājušā gada 8.martā, kad tā bija ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu.

Kopš tā laika turpinās pazudušās lidmašīnas meklēšana, tomēr līdz šim visi centieni bijuši nesekmīgi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu