Porošenko sola darīt visu iespējamo bezvīzu režīma iegūšanai (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pēc Rīgā notikušās Austrumu partnerības samita plenārsesijas izteica solījumu darīt visu iespējamo bezvīzu režīma iegūšanai.

Porošenko īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka jautājumā par bezvīzu režīma piešķiršanu tagad pastāv tikai tehniskie, nevis politiskie aspekti.

«Ir jautājumi par cīņu pret terorismu, cīņu pret organizēto noziedzību, bet es darīšu visu, lai sasniegtu vislabākos rezultātus līdz septembrim,» sacīja Ukrainas prezidents.

Savukārt, runājot par šodien Rīgā parakstītajiem līgumiem par 1,8 miljardu eiro piešķiršanu Ukrainas atbalstam, Porošenko skaidroja, ka tie netiks izmantoti zaudēto teritoriju atgūšanai, bet gan tam, lai ieviestu nepieciešamās reformas, tostarp juridiskajā sfērā.

«Esmu patiesi laimīgs, ka visās samitā notikušajās debatēs tika pausta ES vienotība un solidaritāte ar Ukrainu. Ukrainai šajā laikā tas ir īpaši būtiski, jo mūsu cilvēki smagi maksā par savu Eiropas izvēli un nākotni,» sacīja Porošenko, atzīstot, ka vizītes laikā Rīgā viņam bijušas vairākas nozīmīgas divpusējas tikšanās, tostarp ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

«Visās tikšanās tika demonstrēts ļoti stingrs atbalsts Ukrainai,» viņš piebilda.

Tāpat Porošenko norādīja, ka pieņemtā deklarācija atstājusi ļoti stingru pozīciju optimismam.

«Mēs esam laimīgi, ka deklarācijā norādītas katras valsts ambīcijas iesaistīties ES. Es domāju, kas tas sniedz katrai Austrumu partnerības valstij izvēles iespēju,» pauda Porošenko.

LETA jau ziņoja, ka Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers Austrumu partnerības samita laikā Gruzijas un Ukrainas pārstāvjiem iesniedzis sarakstu ar lietām, kas jāuzlabo, lai sāktu bezvīzu režīmu.

Savukārt Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks pauda, ka šis process jāakceptē Padomei un visām 28 dalībvalstīm.

«Šodien visdaudzsološākais signāls bija tas, ka vīzu liberalizācijas process ir svarīgs. Politiskais noskaņojums ir ļoti optimistisks,» viņš rezumēja.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu