Bijušais deputāts: Levits nav Lāčplēsis (155)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Katram Valsts prezidenta amata kandidātam ir savi plusi un savi mīnusi, un Egils Levits, no tautas viedokļa skatoties, būtu pats piemērotākais. Tomēr ir šaubas, vai valstij izšķirošā brīdī viņš būtu drošs balsts un spētu pieņemt drosmīgus lēmumus. Šādu viedokli intervijā «Rietumu radio» pauda bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš.

«Levitam ir liela politiskā un starptautiskā pieredze, jurista zināšanas, protams, arī visas cilvēciskās un profesionālās īpašības atbilst augstajam amatam,» sacīja Lagzdiņš. «Man kā Saeimas deputātam, kurš savulaik ir daudz strādājis kopā ar Levitu 5.Saeimā, gribas teikt tā, Levits nav Lāčplēsis, kurš Latvijai grūtā brīdī būtu ārkārtīgi drošs balsts. Savukārt, ja vērtējam Raimondu Vējoni (ZZS), viņš ir vīrs, kurš Latvijai ļoti grūtā un izšķirošā brīdī būs izlēmīgāks nekā Levits.»

Lagzdiņš uzsvēra, ka Levits ir intelektuāli ļoti gudrs cilvēks, kurš normālos apstākļos spēs ļoti labi reprezentēt valsti. Vējonis, viņaprāt, to tik labi nespēs darīt.

«Atceros, ka 5.Saeimas laikā Levits tieslietu ministra amatā nedemonstrēja īpašu izlēmību,» sacīja Lagzdiņš. «Ņemot vērā to, kā tuvākajā laikā varētu attīstīties notikumi Eiropā saistībā ar Krieviju, man būtu drošāka sajūta, ja pilī grūtā brīdī būtu Vējonis.»

Arī Mārtiņš Bondars ir kandidāts, kuram ievēlēšanas gadījumā nebūtu problēmu uzreiz sākt pienācīgi un profesionāli pildīt Valsts prezidenta pienākumus, tomēr arī Bondars nerada sajūtu par izlēmīgu rīcību grūtā brīdī.

«Trīs no četriem izvirzītajiem kandidātiem, manuprāt, ir cienīgi ieņemt amatu,» sacīja Lagzdiņš, norādot, ka partijas «Saskaņa» izvirzītais Sergejs Dolgopolovs ir Valsts prezidenta amatam nepiemērots. «Dolgopolovs reprezentē vakardienu.»

Bijušais Saeimas deputāts atzīst, ka viņu izbrīnījusi «Saskaņas» taktika, jo Dolgopolova izvirzīšana apliecina, ka partijai nav cilvēku augstiem amatiem.

«Dolgopolova izvirzīšana neveicina «Saskaņas» autoritāti un prestižu, savukārt nacionālā apvienība, izvirzot Levitu, kurš tautas acīs ir augstu vērtēts un atbilst visām kvalitātēm, ir ieguvusi,» sacīja Lagzdiņš.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Levits, aizsardzības ministrs Vējonis, kā arī opozīcijas deputāti Dolgopolovs un Bondars.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu