Lauksaimniecībā piedāvā pat vairāk nekā 1000 eiro; sāk ievest viesstrādniekus (527)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patlaban augsti kvalificētam darbiniekam lauksaimniecībā maksā pat vairāk nekā 1000 eiro mēnesī, bet mazāk apmaksātu darbu veicēju trūkuma dēļ tiek ievesti viesstrādnieki, sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvis Edgars Treibergs.

Treibergs sacīja, ka ir lauksaimniecības, kurā augsti kvalificētam darbaspēkam maksā 1000 un vairāk eiro mēnesī. «Maksā ne tikai 1000 eiro, bet arī vairāk. Runa ir par augsti kvalificētu darbaspēku. Ja ir dārgā tehnika, nepieciešams kvalificēts darbinieks,» sacīja Treibergs.

Vienlaikus organizācijas pārstāvis norādīja, ka ne visi, protams, saņem tik lielu atalgojumu. «Ne jau visi saņem tos 1000 eiro. Kāds saņem 400, 500 un 700 eiro. Tas atkarīgs no tā, cik cilvēks čakls un kā strādā.»

Viņš uzsvēra, ka patlaban lauku darbos darbaspēka trūkums ir visā Latvijā. «Cik esmu runājis ar lauksaimniekiem, jau tagad tiek ievesti darbinieki no Ukrainas, kas tiek nodarbināti ogu un augļu novākšanā. Septembrī darbaspēka problēma būs jūtama vēl asāk,» pauda viņš.

Jautāts, cik daudz viesstrādnieku jau Latvijā ievesti, viņš precīzu skaitu nevarēja nosaukt, taču runa esot par simtiem viesstrādnieku.

Komentāri (527)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu