Kas īsti notika ar mistiski pazudušo Malaizijas lidmašīnu? (217)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christian Junker - AHKGAP, CC BY-NC-ND 2.0

Masu slepkavība, terorisms, uguns nelaime, pilota pašnāvība un Krievijas iejaukšanās – tiek izvirzītas dažādas teorijas par to, kas īsti notika ar pērn pazudušo lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīnu. Būvgružu gabali, kas izskaloti uz Indijas okeāna salas, varētu būt beigas gadu ilgajai neziņai, ziņo britu medijs «Daily Mail». 

Ārvalstu medijs izvirza septiņas teorijas tam, kas varētu būt noticis liktenīgajā 2014. gada 8. marta vakarā -

1. Pilots nolaupīja pats sevis vadīto lidmašīnu

Pilots, kurš vadīja lidmašīnu, plānoja masu slepkavību, personīgo problēmu dēļ. Izraidīja otru pilotu no kabīnes, noslēdzot visas komunikācijas iespējas, ieslēdza autopilotu, līdz kamēr lidaparāts zaudēja degvielu un iekrita okeānā – tāda ir viena no teorijām, ko izvirzījuši teorētiķi.

2. Pie traģēdijas vainojams pilota palīgs

Teorētiķi izvirza pieņēmumu, ka 27 gadus vecajam pilota palīgam bijušas attiecību problēmas, tāpēc lidaparāta tīša nogāšana bijis dramatisks pašnāvības veids. Citi bija izteikuši pieņēmumu, ka viņš savā pilota kabīnē bija uzaicinājis sievieti, un kaut kas, iespējams, nogāja greizi.

3. Reisu pārtvēra krievi, lai lidotu uz Kazahstānu

Citi eksperti apgalvo, ka lidaparāts tika nolaupīts, balstoties uz Vladimira Putina veikto pasūtījumu. Tomēr teorētiķis atzina, ka viņam nav īsti skaidrs, kāpēc Putinam būtu bijusi nepieciešamība nolaupīt lidmašīnu pilnu ar cilvēkiem.

4. To pārtvēra teroristi pašnāvnieki

Šo apgalvojumu izvirzījis kāds britu teorētiķis, paziņojot, ka lidmašīnu bija plānots novirzīt uz Ķīnas kuģa floti, kas atradās okeānā, lai to notriektu, taču pirms lidaparāts kuģi sagrāva, tas tika novirzīts.

5. Lidmašīna nolaidās ūdenī un tika aizskalota Andamanu jūrā

Kāda sieviete lidojumā uz Kuala Lampuru novērojusi, ka uz ūdens plaknes atrodas lidaparāts. Tajā brīdī viņa nav zinājusi, ka tiek meklēts pazudis lidaparāts. Viņa objektu bija novērojusi aptuveni ap 2:30 pēc Malaizijas laika. «Es biju satriekta, tas izskatījās pēc lidaparāta spārna, kas ieskalots jūrā,» teica sieviete.

6. Lidmašīna guva sistēmas kļūmi, kā rezultātā iekrita okeānā

Šo teoriju izvirzījuši daudzi teorētiķi, skaidrojot, ka lidmašīna pirms tam izcēlies ugunsgrēks, kas radījis problēmas sistēmas iekārtās, kā rezultātā piloti, iespējams, mēģinājuši lidaparātu nosēdināt Malaizijas tuvumā esošajā salā. Neveiksmes rezultātā, lidaparāts iekritis okeānā.

7. ASV notrieca lidaparātu, baidoties no terora uzbrukuma Diego Garcia

Vienu no neticamākajām teorijām par Malaizijas lidmašīnas pazušanu izvirzījuši franču teorētiķi, apgalvojot, ka «Boeing 777» notrieca amerikāņi, bailēs par to, ka gaisa kuģis varēja tikt nolaupīts un izmantots terora uzbrukumā militārajai bāzei Diego Garcia Indijas okeānā.

Komentāri (217)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu