Rīgas svētkos daudzveidīgi kultūras pasākumi notiks Spīķeru kvartālā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas svētkos daudzveidīgi kultūras pasākumi notiks Spīķeru kvartālā, sākot ar «Rīgas svētku restorānu» ikvienam gardēdim, pasākumu jauniešiem «Riga Funk Fest» ar enerģiski spēcīgiem muzikāliem priekšnesumiem un beidzot ar Daugavas folkfestivālu un senās Rīgas kuģu apskati, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Svētku otrajā dienā, 15.augustā, no plkst.12 ikviens iedzīvotājs gaidīts «Rīgas svētku restorānā», kur apmeklētāji varēs baudīt 15 Rīgas labāko restorānu piedāvājumu, tajā skaitā īpašus sezonālos ēdienus no vietējo ražotāju produktiem. Līdztekus gastronomiskam baudījumam apmeklētājus priecēs mūziķu priekšnesumi, kā arī notiks dažādi konkursi un atrakcijas.

Šīs pašas dienas vakarā, no plkst.20, Spīķeru kvartālā risināsies «Riga Funk Fest» festivāls, kur vienkopus pulcēsies vairākas «funk» mūzikas apvienības. Klausītājiem būs iespēja izbaudīt koncertu, kas veltīts «funk» mūzikai - enerģētiski piepildītam mūzikas stilam, kas vieno «soul», «jazz» un «RnB». Katra no grupām - festivāla dalībniecēm - šim mūzikas stilam atradusi savu, īpašu pieeju, parādot žanra daudzšķautņainumu, savienojot to ar vairākiem citiem stiliem un eksperimentējot ar skanējumu. Šogad festivālā uzstāsies piecas pašmāju grupas - spilgtas šī žanra pārstāves, kā arī viesi no Lietuvas - grupa «Gin’Gas».

Rīgas svētku trešajā dienā, 16.augustā, Spīķeru kvartālā notiks folkfestivāls, kas apmeklētājiem piedāvās gan zināmu, gan mazāk pazīstamu grupu no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas muzikālo sniegumu. Festivālu ieskandinās koncertuzvedums bērniem «Kā zvēri Daugavu raka». Pēc koncertuzveduma iedzīvotājiem muzicēs pašmāju un ārzemju populāras folkmūzikas apvienības - «Iļģi», «Kokle», «Brāļi un māsas», kā arī «Malva & Kirsipu» (Igaunija) un folkloras grupa «Žemyna» (Lietuva) un citi mākslinieki.

Visas dienas garumā, no plkst.12 līdz 18, svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot senās Rīgas kuģus, kas atradīsies iepretī festivāla norises vietai Daugavā, Daugavas promenādes piestātnē. Interesenti varēs iepazīties ar senajiem kuģiem «Pardus» un »Üxküll», kādus savos braucienos pa Daugavu un Baltijas jūru laika posmā no 8. līdz 12.gadsimtam izmantoja Baltijas reģiona seno cilšu iedzīvotāji. Savukārt tiem, kuri būs piedalījušies Rīgas svētku organizatoru rīkotājā konkursā par senajiem kuģiem un atbildējuši pareizi uz jautājumiem, tiks dota iespēja doties izbraucienā ar seno vikingu kuģi «Nameisis».

Ar pasākumu programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «www.rigassvetki.lv». Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos «www.twitter.com/rigassvetki», «www.facebook.com/RigasSvetki».

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu «Rīgas Tūrisma attīstības birojs», organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta uzziņu dienests 1188.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu