Atklāti par intīmo - kā ārstēt piena sēnīti (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Ja ir aizdomas par maksts infekciju, nebūtu pareizi pašai noteikt diagnozi «piena sēne» un doties uz tuvējo aptieku, lai iegādātos kādas bezrecepšu zāles. Apmēram 2/3 gadījumu pacientes kļūdās, domājot, ka viņām ir piena sēne.

Kaut arī no visām maksts infekcijām vaginālā kandidoze ir visbiežāk sastopamā, tomēr ir arī citi maksts infekciju veidi un katru no tiem ir jāārstē atšķirīgi. Uzticies savam ginekologam, jo vienīgi viņš noteiks precīzu diagnozi un ieteiks Tev piemērotāko ārstēšanās veidu!

Akūtas piena sēnes ārstēšana

Akūtu piena sēnes uzliesmojumu vienlīdz efektīvi var izārstēt gan ar makstī ievadāmiem krēmiem, lodītēm, svecītēm vai iedzerot kapsulas. Visiem minētiem līdzekļiem efektivitāte ir līdzīga, ar nosacījumu, ka zāles tiek lietotas precīzi kā norādīts instrukcijā, precīzi ievērojot nozīmēto ārstēšanās kursu. Latvijā pieejamiem lokāli lietojamiem medikamenti atšķirīgi lietošanas kursi – viena diena, divas, trīs, sešas vai pat 14 dienas pa vienai devai. Vairums no tiem ir jālieto pirms gulētiešanas; ir arī maksts krēms, kuru var ievadīt nekavējoties, jebkurā diennakts laikā. Pēdējā laikā aizvien biežāk tiek izrakstīti medikamenti, kuru ārstēšanās kurss ir viena deva.

Modernie medikamenti piena sēnes ārstēšanai ir lietošanai ērti un tiem nav blakus parādības.

Bieži kā piena sēnes ārstēšanas līdzekļi tiek apspriesti dažādi «tautas līdzekļi» – maksts skalošana ar sodu, kefīru, medusūdeni utml., taču no medicīniskā viedokļa nav nekādu pierādījumu šo līdzekļu ārstnieciskajam efektam. Efektīvai piena sēnes ārstēšanai būtu jāizvēlas ārsta ieteikti medikamenti. Kas der vienai sievietei, var būt pilnīgi nepiemērots citai, tādēļ ārstēšanā nevajadzētu aizrauties ar draudzeņu vai kolēģu padomiem, bet gan vaicāt ārstam, kādu medikamentu vislabāk lietot.

Paļaujieties uz ārsta ieteikto, jums piemērotāko ārstēšanās metodi! Vairāk lasi «www.pienasene.lv».

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu