Raiņa un Aspazijas muzejiem sākta ekspozīciju projektu izstrāde (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) noslēgusi līgumus ar SIA «H2E» par ekspozīciju un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektu izstrādi un autoruzraudzības veikšanu projektu tehniskās realizācijas laikā Raiņa muzejam «Tadenava», Raiņa un Aspazijas vasarnīcai un Raiņa un Aspazijas mājai, informē VNĪ.

Katrai Raiņa un Aspazijas memoriālā muzeja ekspozīciju vietai, kas tiek atjaunota, īstenojot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansētu projektu, - Raiņa un Aspazijas vasarnīcai J.Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas mājai Baznīcas ielā 30, Rīgā, kā arī Raiņa muzejam «Tadenava» Dunavas pagastā, Jēkabpils novadā, tiks izstrādāts mākslinieciski augstvērtīgs ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projekts.

Dzejnieka bērnības muzejā - Raiņa muzejā «Tadenava» - apmeklētājiem būs pieejama jauna pastāvīgā ekspozīcija «Ciemos pie Žaniņa». Muzejs tiks veidots kā Bērnības muzejs, respektējot bērna zinātkāri un vēlmi visam pieskarties, visu ņemt rokās - iegulties gultā uz salmu maišeļa un pašķirstīt avīzi, kuras burti tik savādi, noslēpties skapī, kur smaržo pēc bišu vaska, vai ieaut kājas milzu pastalās. Tāpat paredzēts izveidot ekspozīciju «Sākums».

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā restaurētajās augšstāva istabiņās būs iespēja iejusties dzejnieku dzīves vidē, bet apakšstāvā tiks izveidota ekspozīcija «Es un Tu». Savukārt Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, tiks iekārtots Raiņa un Aspazijas memoriālais dzīvoklis, kā arī dzejnieku personiskās bibliotēkas atklātā krātuve.

Kā ziņots iepriekš, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta ietvaros VNĪ īstenotais projekts «Raiņa un Aspazijas muzeju atjaunošana» paredz muzeju ēku restaurāciju, vēsturisko priekšmetu restaurāciju, ekspozīciju izveidi un pieredzes apmaiņu ar partneriem no Norvēģijas.

Īstenojot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta projektu «Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošana», VNĪ sāk rekonstrukcijas un restaurācijas darbus Raiņa muzejā «Tadenava» Jēkabpils novadā, Dunavas pagastā. Šī gada februārī VNĪ noslēgusi līgumu ar SIA «Modus būve» par darbu veikšanu. Līguma gaitā par 646 749,44 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) līdz 2016.gada martam tiks veikta Raiņa memoriālā muzeja «Tadenava» pilnīga rekonstrukcija un restaurācija.

2014.gada 31.oktobrī VNĪ projekta gaitā noslēgusi līgumu ar personu apvienību SIA «Baltic Builders Alliance» un SIA «Velve-AE» par Raiņa un Aspazijas vasarnīcas renovācijas un restaurācijas darbu veikšanu J.Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā. Līguma gaitā par 664 004,51 eiro (bez PVN) līdz 2016.gada janvārim tiks veikta 19.gadsimta beigās celtā jūgendstila vasarnīcas kompleksa atjaunošana.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu