Trūcīgie bērni skolas somas ar piederumiem uz pirmo septembri nesaņems (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad pirmo reizi trūcīgās ģimenes varēja pieteikties Eiropas Savienības palīdzībai. Maznodrošinātie par Eiropas fondu naudu varēja saņemt pārtikas pakas, sadzīves ķīmiju un pašlaik tik ļoti nepieciešamos mācību piederumus. Pirmos divus iepirkumus Sabiedrības integrācijas fondam izdevās pabeigt, bet trešais beidzās bez rezultātiem, tas nozīmē, ka skolas somas ar piederumiem trūcīgie bērni uz pirmo septembri nesaņems, ziņo TV3 ziņas. 

Kā atzīst Sabiedrības integrācijas fonda direktore Aija Bauere, šis iepirkums bijis pārlieku sarežģīts. «Tas nav tik vienkārši kā iepirkt tikai somas un zīmuļus, burtnīcas. Starp skolas piederumiem ir arī tādas preces, kas var nokļūt ne tikai uz rokas, vai uz galda, bet arī kaut kur citur bērnam. Piemēram, guaša krāsas, flomāsteri un ir piemērotas prasības, lai šie piederumi būtu veselībai nekaitīgi.»

Noteikts, ka precēm jābūt labas kvalitātes, bet vienas mācību pakas izmaksas lēstas ap 17 eiro, šajā somā ietilpst gan pati skolas soma, burtnīcas, zīmuļi, krāsas un citi piederumi.

Iepirkumā pieteicās divi pretendenti, bet tā kā fondam nebija pārliecības par piedāvāto preču kvalitāti, iepirkums pārtraukts un izsludināts jauns. Tas noslēgusies 8. septembrī, un fonds sola nekavējoties izvērtēt pretendentus, lai skolas preces nonāktu pie bērniem.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu