Pamiers Donbasā ir Krievijas taktikas maiņa, uzskata Porošenko (141)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pamiers Austrumukrainā, kas ir spēkā kopš 1.septembra, liecina nevis par konflikta beigu sākumu, bet gan par Krievijas taktikas maiņu, attiecībā uz Ukrainu, uzskta Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Šādu viedokli Ukrainas prezidents paudis intervijā Lielbritānijas laikrakstam «The Independent».

«Tas [pamiers] nav kara beigas, bet taktikas izmaiņas,» norāda Porošenko.

«Mēs zinām, kur krievi un viņu ielikteņi joprojām slēpj savus ieročus, tankus un artilēriju. Pagaidām ir spēkā pavēle par uguns pārtraukšanu,» uzsver prezidents gan piebilstot, ka nav zināms, cik ilgi šāda pavēle būs spēkā.

Porošenko uzskata, ka Krievija ir mainījusi taktiku un šobrīd Krievijas mērķis neesot vairs tikai Austrumukraina, bet arī valsts galvaspilsēta Kijeva.

Prezidents norāda, ka Ukraina kopā ar tās Rietumu partneriem ir noteikusi priekšnosacījumus, kuru neizpildīšana apdraud Minskas vienošanos, tādējādi radot neizbēgamas sekas un sankcijas attiecībā uz Krieviju.

Porošenko ir pārliecināts, ka rudenī plānotās Austrumukrainas «pašpasludināto republiku» nelikumīgās vēlēšanas noteikti ir viena no šādām situācijām.

Cits priekšnosacījums esot 11 šobrīd Krievijas cietumos ieslodzīto ukraiņu atbrīvošana.

Kā iepriekš norādīja Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), kopš 1.septembra Austrumukrainā vērojamais pamiers radot pamatu sarunām par politisku konflikta noregulējumu.

Komentāri (141)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu