Belēvičs sola nesamazināt kvotu laboratoriskajiem izmeklējumiem (25)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc Ģimenes ārstu asociācijas piektdien pieņemtā negatīvā lēmuma Veselības ministrija (VM) nevirzīs tālāk ieceri nākamgad samazināt valsts finansējumu laboratoriskajiem izmeklējumiem jeb tā dēvēto kvotu, aģentūrai BNS sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība).

«Šo ieceri mēs nevirzīsim tālāk un atstāsim visu kā ir,» viņš teica.

Jau ziņots, ka Ģimenes ārstu asociācija piektdien pieņēma lēmumu, ka ir pret kvotas samazināšanu laboratoriskajiem izmeklējumiem, ko nozīmē ģimenes ārsti, un iespējamu Nacionālā veselības dienesta līguma laušanu ar ārstiem par kvotas pārsniegšanu.

«Mēs iesim uz Nacionālo veselības dienestu, jo mums nav redzama stratēģija, kā tālāk tiks analizēti ieguvumi, kā tas ietekmēs sistēmu - ārstus, pacientu, sabiedrību, kādas sekas tam būs un ko mēs no tā iegūsim,» aģentūrai BNS sacīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

VM iecere paredzēja samazināt finansējumu laboratoriskajiem izmeklējumiem līdz 2013.gada līmenim, jo tas palielinās «neapturami un strauji». 2013.gadā valsts apmaksāja laboratoriskos izmeklējumus 23,6 miljonu eiro apmērā, ko bija iecerēts likt kā starta pozīciju 2016.gadā.

Kvotai būtu jāseko arī laboratorijām, nosakot prioritātes, izņemot nozīmējumus, kas skar grūtnieču veselības aprūpi un vēža skrīningu.

Valsts apmaksātus laboratoriskus izmeklējumus ar izrakstīt ģimenes ārsti un speciālisti.

Finansējuma starpību bija plānots novirzīt ģimenes ārstu finansējumam.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu