Asociācija: No Belēviča neredzam solīto cīņu par naudu nozarei (131)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija no veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) neredz priekšvēlēšanu laikā solīto cīņu par papildu naudu nozarei, sacīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

«Mēs neredzam to cīņu no ministra puses, ko viņš priekšvēlēšanu kampaņā teica, ka viņš cīnīsies par finansējuma palielināšanu nozarei,» teica Veide.

Nākamgad veselības nozarei plānotais finansējums ir 2,98% no IKP jeb 778 miljoni eiro. Tas ir mazāk nekā šogad.

«Ja mēs pārdalām finansējumu iekšienē, vai tas atrisinās naudas trūkumu visā sistēmā,» jautā Veide.

Jau ziņots, ka Ģimenes ārstu asociācija piektdien neatbalstīja Veselības ministrijas ieceri nākamgad samazināt valsts finansējuma apjomu laboratoriskajiem izmeklējumiem līdz 2013.gada līmenim vai tā dēvēto kvotu un iespējamu līguma laušanu ar ārstiem par kvotas pārsniegšanu.

Pēc šī negatīvā lēmuma Belēvičs sacīja, ka šo ideju tālāk nevirzīs.

Iecere paredzēja samazināt valsts finansējumu laboratoriskajiem izmeklējumiem līdz 2013.gada līmenim, jo tas palielinās «neapturami un strauji». 2013.gadā valsts apmaksāja laboratoriskos izmeklējumus 23,6 miljonu eiro apmērā, ko bija iecerēts likt kā starta pozīciju 2016.gadā.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu