Pirmizrādi piedzīvo filma par Atmodas laika aktīvistu Daini Īvānu (28)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pāvels Anks

9. novembra vakarā kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvoja režisora un operatora Andreja Verhoustinska un scenārija autores Noras Ikstenas dokumentālā filma par vienu no spilgtākajiem Latvijas jauno laiku vēstures līderiem un personībām - Daini Īvānu.

Filma «Īvāns» ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Atrast sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu dzīves noliktajā stāstā.

Dokumentālā filma tapusi gada garumā, filmēšanas grupai izbaudot Īvāna uzticēšanos un viesmīlību viņa dzimtas mājās «Īvānos». Filmā redzami unikāli kadri no vēstures arhīviem un Īvāna personiski filmētajām ģimenes kinohronikām.

Filmas scenārija autore ir Nora Ikstena, komponists - Jēkabs Nīmanis, filmas producents ir Guntis Trekteris no filmu studijas «Ego Media».

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu