Putins: Turcijas vadība atbalsta savas valsts islamizāciju (131)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas varas iestādes īsteno valsts islamizācijas politiku, trešdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Ko lai dara - pēc tādiem traģiskiem notikumiem, kāds ir mūsu lidmašīnas iznīcināšana un lidotāja bojāeja, tas ir obligāts pasākums, un Ārlietu ministrija pareizi dara, ka brīdina mūsu pilsoņus par briesmām,» Putins trešdien teica žurnālistiem.

«Problēma taču nav šajā traģēdijā, ar kuru mēs saskārāmies vakar [otrdien], problēma ir daudz dziļāka. Mēs - un ne tikai mēs, to, es jums apliecinu, redz visa pasaule - novērojam, ka pašreizējā Turcijas vadība daudzu gadu gaitā īsteno pietiekami centralizētu iekšpolitiku [islāma] atbalstam un savas valsts islamizācijai,» viņš norādīja.

Putins piebilda, ka islāms ir pasaulē lielākā reliģija, ir viena no tradicionālajām reliģijām, tostarp Krievijā.

«Mēs paši atbalstām islāmu un darīsim to arī turpmāk, bet runa ir par radikālāka tā virziena atbalstīšanu. Un tas pats par sevi rada ļoti nelabvēlīgu vidi, gaisotni, kas pirmajā acumirklī nav redzama,» klāstīja Krievijas prezidents.

Jau vēstīts, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņoja, ka Krievijas Ārlietu ministrija neiesaka Krievijas pilsoņiem apmeklēt Turciju, tostarp tūrisma nolūkos, jo terorisma draudu līmenis Turcijā ir ne mazāks kā Ēģiptē.

Krievijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka terorisma draudi Turcijā pieaug, turklāt tas neesot saistīts ar to, ka otrdien Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas militāro lidmašīnu.

Jau ziņots, ka 31.oktobrī Ēģiptes Sinaja pussalā nogāzās ar zīmolu «Metrojet» strādājošās Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīna, un gāja bojā visi 224 cilvēki, kas tajā atradās. Krievijas Federālais drošības dienests ir paziņojis, ka aviolaineris nogāzās tāpēc, ka tajā eksplodēja bumba. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Otrdien Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas militāro lidmašīnu. Turcija paziņoja, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, savukārt Krievija to noliedz.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu