Turcijas premjerministrs: Krievija ir draugs (187)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu paziņojis, ka Ankara nav ieinteresēta saasināt attiecības ar Krieviju, jo uzskata to par draugu, vēsta televīzijas kanāls «CNN Turk». 

Šādu viedokli premjers paudis Taisnīguma un attīstības partijas sēdē.

Premjerministrs arī solījis, ka Turcija Krievijai sniegs informāciju par Krievijas lidmašīnas notriekšanas apstākļiem, ziņo Krievijas medijs RBC.

«Mūsu politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības ar Krieviju ir ļoti ciešas. Mums nav mērķa saasināt attiecības, jo Krievija ir mūsu draugs. Attiecības starp valstīm nevajadzētu upurēt incidenta dēļ,» paziņoja Davutoglu.

Arī Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien paziņoja, ka Turcija nevēlas nekādu saasinājumu attiecībās ar Krieviju.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu «Su-24», kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievija gan uzsver, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Komentāri (187)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu