Turcija pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas varētu zaudēt miljardiem dolāru (160)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcija pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas varētu ciest zaudējumus, kas būtu mērāmi miljardos dolāru, vēsta «Sky News».

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu «Su-24», kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu. Krievija gan uzsver, ka lidmašīna Turcijas robežu neesot pārkāpusi.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs jau paudis viedokli, ka Turcijas uzņēmumi valsts militāro darbību rezultātā varētu zaudēt būtisku Krievijas tirgus daļu.

Tāpat Medvedevs neizslēdza iespēju, ka varētu tikt pārtraukti vairāki Krievijas un Turcijas kopīgi plānotie projekti.

Krievijas Ārlietu ministrija oktobrī prognozēja, ka divpusējās tirdzniecības apjoms starp abām valstīm līdz 2020.gadam varētu pieaugt līdz 100 miljardiem dolāru, galvenokārt pateicoties kopīgajiem projektiem.

Starp šiem projektiem ir arī Turcijas pirmā atomelektrostacija, kas tiktu būvēta sadarbībā ar Krieviju.

Tomēr pēc lidmašīnas notriekšanas, Krievijas un Turcijas attiecībās izveidojies saspīlējums, kas var izvērsties plašā diplomātiskā un ekonomiskā konfliktā.

Krievija jau trešdien aicināja savus pilsoņus nedoties uz Turciju, savukārt valsts tūrisma kompānijas sāka atcelt reisus uz Turciju.

Trešdien mediji arī izplatīja informāciju, ka Krievijas muita izdevusi slepenu rīkojumu neielaist valstī preces no Turcijas.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu