Notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušā baletdejotāja Andreja Rumjanceva

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Tone

Piektdien notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušā vadošā baleta solista, pedagoga Andreja Rumjanceva, noskaidrots Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

Atvadīšanās notiks no 14.30 līdz 15.30 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē.

No 1980. līdz 2005.gadam Rumjancevs bija Latvijas Nacionālā baleta vadošais solists, pārliecinoši dejojot visu baleta repertuāru no klasikas līdz mūsdienu dejas izrādēm.

Andrejs Rumjancevs kolēģiem un skatītājiem paliks atmiņā kā Spānis «Bolero», Sindbads un Putns Ruhs «Tūkstoš un vienā naktī», Berendo «Kam skanēs zvans», Zigfrīds «Gulbju ezerā», Toreadors «Karmenā», Princis Riekstkodis un Štālbauma kungs «Riekstkodī», Klaidonis «Brīnišķīgajā mandarīnā», Konrāds «Korsārā», Ļaunais gars «Gernikā», Princis «Pelnrušķītē», Alberts «Žizelē», Žans de Briens «Raimondā», Bazils, Espada un Dons Kihots «Donā Kihotā», Džeimss «Silfīdā», Šopens «Noktirnē mīlestībai», Francis «Pie zilās Donavas», Paolo «Frančeskā da Rimini», Dezirē «Apburtajā princesē», Francis «Kopēlijā», Jauneklis «Šopeniānā», Čaikovskis «Čaikovskī», Zelta vergs «Šeherezadē», Targals «Sidraba šķidrautā», Vīrietis «Svētpavasarī», Hortenzio «Spītnieces savaldīšanā», Trakulīgais tirgonis «Petruškā». Andrejs Rumjancevs arī filmējies Klaidoņa lomā baletfilmā «Brīnišķīgais mandarīns».

Dejotājs bija Malikas Sabirovas starptautiskā konkursa diplomands (1991) un 6.Osakas starptautiskā baleta festivāla diplomands (1991). No 2004. līdz 2008. gadam viņš strādāja kā klasiskās dejas pedagogs Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu