Lielai sabiedrības daļai pret Āboltiņu kā premjeri būtu pretenzijas, uzskata eksperts (109)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielai Latvijas sabiedrības daļai būtu pretenzijas pret Solvitu Āboltiņu («Vienotība»), kā premjeres amata kandidāti, aģentūrai BNS sacīja kompānijas SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Viņš skaidroja, ka Āboltiņa kā politiķe šobrīd «nav pati populārākā sabiedrībā».

Vienlaikus Kaktiņš norādīja, ka gadījumā, ja «Vienotība» izšķirsies par Āboltiņas virzīšanu valdības vadītājas amatā, tas nebūs nekas neparasts, jo jau iepriekš gan «Vienotības», gan «Jaunā laika» politiķi rīkojušies pretēji sabiedrības vairākuma vēlmēm.

«No juridiskā vai morāles viedokļa nebūs nekas neparasts, ja premjeres amatam izvirzīs Āboltiņu. Turklāt jāteic, ka viņa ir spilgta politiķe, kas nozīmē, ka arī valdības darbs varētu būt citādāks un vairs neatgādinās mēģinājumu sildīt jau pastāvējušu zupu,» sacīja Kaktiņš.

Kaktiņš neprognozēja, kādu iespaidu Āboltiņas kļūšana par premjeri atstātu uz «Vienotības» reitingu.

Jau ziņots, ka «Vienotība» otrdien plāno spriest par savu premjera amata kandidātu. Partijas priekšsēdētāja Āboltiņa ir atzinusi, ka šobrīd ir vienīgā partijas kandidāte šim postenim, kā arī paudusi, ka apvienotajā frakcijas un valdes sēdē tiks noskaidrots, vai viņai ir frakcijas atbalsts.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu