Brigmanis: ja NA piekāpsies un paudīs atbalstu Āboltiņai, tas būtu Ziemassvētku brīnums (182)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja Nacionālā apvienība (NA) piekāpsies un paudīs atbalstu «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas kļūšanai par premjerministri, tas būtu Ziemassvētku brīnums, žurnālistiem trešdien pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas sēdes teica tās vadītājs Augusts Brigmanis.

Šobrīd Brigmanis pauda skepsi par nepieciešamību paplašināt koalīciju. «Koalīcijai ir 63 balsis un nekādas vajadzības nav,» viņš teica.

Taujāts, kā vērtē «Vienotības» lēmumu virzīt Āboltiņu, Brigmanis norādīja, ka tas, viņaprāt, ir «tests». «Partijas vadībai ir kādreiz nepieciešams notestēt, cik tad īsti cilvēki tajā frakcijā ir. Es domāju, ka tas ir vairāk uz to mērķēts,» sacīja politiķis.

Iepriekš ZZS norādījusi, ka atbalstīs Āboltiņu premjera amatā, ja viņa iegūs NA balsis. Savukārt Brigmanis uzsvēra, ka šobrīd situācija ir mainījusies.

«Dzīve iet uz priekšu un attīstās arvien straujāk. Esmu dzirdējis daudzu cilvēku viedokli šajā stāstā. Vakardienas lēmums [«Vienotības» lēmums virzīt Āboltiņu] vēl vairāk pielies eļļu ugunij. Cilvēki par šo tēmu izskatās vēl skarbāk, ja tā var teikt,» sacīja ZZS frakcijas vadītājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Vienotība» premjera amatam izvirzīs partijas līderi Solvitu Āboltiņu. Par Āboltiņas kandidatūru vēl būs nepieciešams valdes un frakcijas balsojums.

Esošās koalīcijas partneris NA vairākkārt kategoriski paziņojuši, ka nepiedalīsies koalīcijā, kuras premjera amata kandidāts būtu Āboltiņa. NA šādu vienbalsīgu lēmumu pieņēmuši partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē. Savukārt ZZS pavēstīja, ka nestrādās koalīcijā, kurā nebūs NA.

Komentāri (182)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu