Fords par lomu «Zvaigžņu karos» varētu saņemt 34 miljonus dolāru (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Harisons Fords par lomu zinātniskās fantastikas filmā «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») varētu saņemt 34 miljonus ASV dolāru (31,3 miljonus eiro), vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Fords saņems 25 miljonu dolāru (23 miljonu eiro) honorāru, kā arī 0,5% no filmas nestās peļņas. Tas nozīmē, ka Hana Solo lomas tēlotājs saņems vēl deviņus miljonus dolāru (8,3 miljonus eiro), ja kinolentes globālie kases ieņēmumi sasniegs augstāko prognozēto summu - divus miljardus dolāru (1,8 miljardus eiro).

Savukārt režisora Dž.Dž.Abramsa atalgojums varētu sasniegt 60 miljonus dolāru (55 miljonus eiro).

Filmas galveno lomu tēlotāji Deizija Ridlija un Džons Bojega saņems daudz mazāku summu - 450 000 dolāru (414 000 eiro) un procentu no filmas peļņas, ja kases ieņēmumi būs lielāki par vienu miljardu dolāru (920 miljoniem eiro).

Oriģinālās «Star Wars» triloģijas aktrise Kerija Fišere par atgriešanos princeses Lejas lomā nopelnīs 1,5 miljonus dolāru (1,4 miljonus eiro).

«Harisons ir šīs filmas atslēga,» sacīja anonīms informācijas avots no kinostudijas «Disney». «Viņš ir ķēdes posms, kas savieno veco paaudzi ar jauno. Bija labi filmai piesaistīt Marku Hamilu un Keriju Fišeri, taču bez viņiem varētu iztikt. Filma bez Harisona Forda nebūtu iespējama.»

Fords spēlēja oriģinālajā «Star Wars» triloģijā, kuras pirmā daļa iznāca 1977.gadā. Viņš par lomu saņēma tikai 10 000 dolāru (9200 eiro), kaut arī «Star Wars» tolaik bija pelnošākā kinolente.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu