Ziemeļkoreja draud kaimiņiem un nosauc uzbrukuma mērķus (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja paziņojusi un brīdinājusi ASV un Dienvidkoreju, ka tā veiks apsteidzošus uzbrukumus gadījumā, ja Seula un Vašingtona veiks «Ziemeļkorejas valdības likvidēšanas operāciju» martā gaidāmajās militārajās mācībās.

«Kopš tā brīža, gadījumā, ja viss bruņojums un specvienības parādīs kaut vismazāko kustību, lai «likvidētu mūsu valsts valdību», mūsu bruņotie spēki veiks apsteidzošu uzbrukumu viņu neitralizācijai,» teikts Ziemeļkorejas Augstākās militārās virspavēlnicības ziņojumā.

«Pirmais mērķis būs Čonvade (oficiālā Dienvidkorejas prezidenta rezidence) un visi Dienvidkorejas valdības orgāni, kur tiek veiktas sazvērestības un mūsu valsts konfrontācija. Otrais mērķis būs ASV bāzes Āzijas - Klusā okeāna reģionā, kā arī pati ASV kontinentālā daļa,» atzīmēts ziņojumā.

«Ziemeļkorejai ir pasaulē neredzēti vareni un ultramoderni kara līdzekļi, kas jebkurā diennakts laikā ļaus noslaucīt no zemes virsmas jebkuru ASV reģionu,» paziņots virspavēlniecībā.

Vēl tiek norādīts, ka Ziemeļkorejas un ASV veiktās mācības ir ļoti agresīva un naidīga akcija pret Ziemeļkorejas politisko sistēmu.

Iepriekš vēstīts, ka no 7.marta līdz 30.aprīlim pie Dienvidkorejas krastiem notiks ASV un Dienvidkorejas militārās mācības. Tajās tiks iesaistīti četri iznīcinātāji F-22 un atomzemūdene «South Carolina», kā arī 15 000 ASV karavīru un 290 000 Dienvidkorejas kareivju.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu