Ozols izziņo «Atpakaļ nākotnē» koncerttūri un atklāj jaunus talantus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju hiphopa izpildītājs Ozols izziņo jaunākā albuma «Atpakaļ nākotnē» tūri. Kopumā paredzēti astoņi koncerti vairākās Latvijas pilsētās -  Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Liepājā, Madonā, Valmierā un Cēsīs. Tūres atklāšana notiks šī gada 10. martā klubā «Coyote Fly».

Koncertprogrammā būs klausāmas vēl līdz šim nedzirdētas albuma dziesmu aranžijas. Līdzās Ozolam uz skatuves kāps bītmeikers «NiklāvZ» un virtuozais multiinstrumentālists Rihards Fedotovs. Koncertus iesildīs jaunais un daudzsološais bītmeikers «Quinn», kuru līdz šim plašāka publika vēl nav redzējusi uzstājamies. Sociālo tīklu komentāros «Quinn» jau nodēvēts par pašmāju «AraabMuzik».

«Šīs tūre diezgan izteikti atšķirsies no visiem iepriekšējiem koncertiem, jo būsim ar jaunu komandu un jaunu dzīvo skanējumu - bungmašīnas, sampleri un sintezatori,» stāsta Ozols.

Īpašs pasākums tūres ietvaros būs «Atpakaļ nākotnē» vinila plates prezentācija bārā «Nemiers» 9.aprīlī. Šis būs īpaši nozīmīgs notikums Latvijas hiphopā, jo «Atpakaļ nākotnē» kļūs par pirmo vinilā izdoto pašmāju hiphopa albumu. Iepriekš vinilā bijuši tikai singli: 1990.gadā izdotais Roberta Gobziņa singls «Aka Aka» un 2003.gadā izdotais singls «Aka Hip Aka Hop» (Roberts Gobziņš (EastBam), Gustavo, Čižiks, Mixmaster AG & Raitis, Džuzepe). «Atpakaļ nākotnē» vinila versijā būs iekļauta arī līdz šim vēl nedzirdēta dziesma.

Aktualitātēm tūres gaitā būs iespējams sekot facebook.com izveidotajos pasākumos (https://www.facebook.com/ozmuzika). Uz vietas koncertos būs iespējams iegādāties īpaša dizaina albuma tematikas T-kreklus un suvenīrus, kā arī CD par draudzīgu cenu. Vinila plates kopiju iespējams rezervēt http://atpakalnakotne.lv/.

«Atpakaļ nākotnē» koncerttūres datumi:

  • 10.03. - Rīga - Coyote FLY
  • 12.03. - Jelgava - Jelgavas Krekli
  • 18.03. - Liepāja - Fontaine Palace
  • 19.03. - Valmiera - Multiklubs
  • 25.03. - Madona - Smeceres Krogs
  • 26.03. - Tukums - Baboon Bar
  • 09.04. - Rīga – Nemiers (Vinila palates prezentācija)
  • 16.04. - Cēsis – Fonoklubs

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu «Neko 2005» (2000.), pēc kura sekoja albums «Cieņa un mīlestība» (2001.), «Augstāk, Tālāk, Stiprāk» (2002.), «Dūzis» (2003.) un 2009. gadā izdotais albums «Neatkarība».

2015. gada nogalē izdotais albums «Atpakaļ nākotnē» nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» nominācijā labākais «hip-hop mūzikas albums», savukārt singlu «Superhaips» un «Atpakaļ nākotnē» videoversijas nominētas gada labāko videoklipu kategorijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu