Dienvidkorejas prezidente: Ziemeļkorejai «jāsamaksā cena» par kodolizmēģinājumu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejai ir jāsamaksā cena par tās pēdējo kodolizmēģinājumu un ballistiskās raķetes palaišanu, otrdien sacīja Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje, solot vērst spiedienu pret Phenjanu, lai panāktu, ka tā kodolatbruņošanos pieņem kā vienīgo izdzīvošanas iespēju.

Ja uz Ziemeļkorejas «pārgalvīgajām provokācijām» netiks sniegta atbilde, paredzami jauni kodolizmēģinājumi, brīdināja prezidente. «Ja mēs viņus ignorēsim, viņi turpinās.»

«Ziemeļkorejai ir skaidri jāsaprot, ka viņi nevar uzturēt savu režīmu ar kodolieroču palīdzību,» viņa piebilda.

ANO Drošības padome otrdien gatavojas pieņemt jaunu ASV izstrādātu rezolūciju, kurā Ziemeļkorejai, sodot to par tās kodolieroču programmu, noteiktas vēl smagākas sankcijas nekā līdz šim.

Rezolūcijā pasaules valstīm pieprasīts pret Ziemeļkoreju īstenot bezprecedenta soļus, arī pārbaudīt visas kravas, kas dodas uz Ziemeļkoreju vai tiek vestas no tās. Rezolūcijā arī noteikti jauni tirdzniecības ierobežojumi un aizliegts ostās ielaist Ziemeļkorejas kuģus, par kuriem radušās aizdomas, ka ar tiem tiek pārvadāti kodolieroči vai to daļas.

Rezolūcija ir apliecinājums starptautiskās sabiedrības kolektīvajai gribai panākt, ka Phenjana «samaksā cenu» par tās atteikšanos apturēt savu kodolieroču programmu, sacīja Dienvidkorejas prezidente.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu