Erdogans: Turcija pērn izraidījusi vienu no Briseles lidostas teroristiem (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turcija pērn aizturēja un izraidīja Ibrahimu al Bakravi, kurš ir viens no abiem teroristiem pašnāvniekiem, kas otrdien uzspridzinājās Briseles lidostā, trešdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Erdogans arī apsūdzēja Beļģijas varas iestādes, ka tās nebija apstiprinājušas Bakravi saistību ar terorismu.

Erdogans sacīja, ka Turcijas varas iestādes jūnijā aizturēja Bakravi Gaziantepas pilsētā Sīrijas robežas tuvumā, bet pēc tam izraidīja šo «ārzemju teroristu kaujinieku» uz Nīderlandi pēc viņa paša lūguma.

Kāda Turcijas amatpersona Francijas ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka šis terorists tiešām bija 30 gadus vecais Beļģijas pilsonis Ibrahims al Bakravi, kurš otrdien uzspridzinājās Briseles lidostā.

Beļģijas tieslietu ministrs Kūns Gēnss sacīja, ka viņam bija zināms par Bakravi nosūtīšanu no Turcijas uz Nīderlandi, bet noliedza, ka Bakravi toreiz bijis atzīts par iespējamu teroristu.

Erdogans gan sacīja, ka Beļģijas varas iestādes neapstiprināja aizdomās turētā saistību ar terorismu «par spīti mūsu (Turcijas) brīdinājumiem» pēc viņa izraidīšanas.

Turcijas prezidents teica, ka Beļģijas konsulārās iestādes 2015.gada 14.jūlijā tika oficiāli informētas par Bakravi izraidīšanu, un piebilda, ka Beļģijas varas iestādes viņu pēc tam palaidušas vaļā.

«Par spīti mūsu brīdinājumiem, ka šī persona ir ārvalstu teroristu kaujinieks, Beļģijas varas iestādes nespēja identificēt saistību ar terorismu,» Erdogans sacīja reportieriem Ankarā.

Erdogans teica, ka Barkavi vispirms pēc paša lūguma tika izraidīts uz Nīderlandi un par to tika informētas gan Nīderlandes, gan Beļģijas iestādes. Viņš neprecizēja to, kā Barkavi tika pārvests no Nīderlandes uz Beļģiju.

Gēnss sacīja, ka Beļģijas federālie prokurori viņam pavēstījuši par to, ka aizdomās turētais ticis apturēts pie Turcijas-Sīrijas robežas un pēc tam nosūtīts uz Nīderlandi.

«Tolaik viņš šeit nebija pazīstams par terorismu. Viņš bija vienkāršs noziedznieks, kas bija atbrīvots pret galvojumu,» Gēnss paziņoja Beļģijas telekanālam VRT.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu