Briseles teroristu meklējis Interpols (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Terorists Halids el Bakrauī, kurš otrdien uzspridzinājās Briseles metro, bijis Interpola datubāzēs un vēl 2015.gada augustā izsludināts meklēšanā, atsaucoties uz starptautiskās policijas datiem, trešdien vēsta laikraksts «New York Times».

Bakrauī kartītē teikts, ka viņš dzimis 1989.gada janvārī, pārvalda franču un arābu valodu. Viņam bijusi Beļģijas un Bahamu salu pilsonība.

Interpola tīmekļa vietnē teikts, ka saistībā ar Bakrauī bijis izdots tā dēvētais sarkanais cirkulārs - gadījumā, ja Bakrauī tiktu pamanīts, viņš būtu nekavējoties jāarestē.

Halids el Bakrauī otrdien uzspridzinājās metro vagonā Briseles Mālbēkas stacijā.

Briseles lidostā, arī otrdien, uzspridzinājās viņa brālis Ibrahims un vēl viens terorists - Nadžims Lašrauī. Trešais terorists, kura somā lidostā bijis vislielākais spridzeklis, kas gan netika detonēts, šobrīd bēguļo.

Ibrahims el Bakrauī pērn tika aizturēts Turcijā, Sīrijas pierobežā, un deportēts uz Beļģiju. Ankaras brīdinājumiem par spīti, Beļģijā viņš tika atbrīvots.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros saskaņā ar jaunākajiem oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu