Beļģi medī trešo teroraktos iesaistīto personu; valdība noliedz Erdogana izteikto kritiku (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešais vīrietis, kurš kopā ar vēl diviem Briseles terorakta rīkotājiem redzams fotomateriālos, kļuvis par «medību» galveno objektu Briselē. Briseles policija identificējusi trīs personas, kas saistītas ar teroraktu Briseles lidostā un metro stacijā. Divi no tiem jau iepriekš minētie brāļi, vēsta «Reuters».

Turcijas prezidents vakar, 23. martā, kritizējis Beļģijas drošības dienestu nespēju izsekot Ibrahimu al Bakravi, kurš ir viens no abiem teroristiem pašnāvniekiem, kas otrdien uzspridzinājās Briseles lidostā un kuru Turcijas varas iestādes aizturējušas jau pērnā gada jūnijā.

Trešais terorists, kā ziņo Beļģijas drošības avoti, ir Nadžims Lāhkaui. Viņu fiksējušas lidostas drošības kameras brīdī, kad vīrietis stūmis bagāžas ratiņus kopā pārējiem diviem teroristiem. Šobrīd Lāhkaui kļuvis par Eiropas meklētāko cilvēku.

Savukārt, ASV aizsardzības ministrs pēc terorakta Beļģijā paziņojis, ka Vašingtonas Eiropas sabiedrotajiem vajadzētu darīt vairāk, cīnoties pret «Islāma valsti».

Arī ASV prezidents Baraks Obama piedāvājis palīdzību Beļģijai atrast un saukt pie atbildības asiņainā terorakta organizētājus.

Atsaucoties uz Turcijas prezidenta kritiku, Beļģijas valdība atklāja, ka Turcijā jūnijā aizturētais Bakravi nekad nav ticis deportēts atpakaļ uz Beļģiju, bet gan kaimiņzemi Nīderlandi. Tikmēr Erdogans uzsvēra, ka Beļģija ignorējusi Turcijas brīdinājumus par šo bīstamo personu.

Otrdien notikušie terorakti Briselē uzsvēra Beļģijas patieso problēmu – šajā valstī mitinās visvairāk kaujinieku salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu