Cik droši šobrīd ir ceļot pa Eiropu? ASV aicina pilsoņus to nedarīt (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Traidas, CC BY-ND 2.0

Terorakts, kas satricināja Beļģiju 22. marta rītā, atstājis ceļotājus neziņā – vai šobrīd būtu prātīgi ceļot uz Eiropas populārākajiem galamērķiem?

Pēc trīs nāvējošiem sprādzieniem, kas izdzēsa 34 cilvēku dzīvības Briselē, valstī izsludināts augstākais terorisma draudu līmenis. Lidojumi uz un no Zaventemas lidostas atcelti līdz pat sestdienai, taču citās Eiropas lidostās tiek pastiprināta drošība.

Ierobežota arī autobusu un vilcienu satiksme Briselē. Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, Austrālijas valdība ir aicinājusi savus pilsoņus izvairīties no došanās uz Beļģiju un arī Franciju.

Lai gan ieteikums neceļot uz kādu valsti tiek izdots tad, ja valsts pastāvīgi tiek pakļauta draudiem, kā Somālija, Sīrija un Irāka, pašlaik līdzīgus brīdinājumus ceļotājiem izteic arī par Eiropu.

Ceļotājiem, kas tomēr izvēlējušies par savu brīvdienu galamērķi Beļģiju, ieteikts pārliecināties, vai ceļojumu apdrošināšana ietver pašreizējos apstākļus.

Tikmēr ASV aicinājusi savus pilsoņus pārdomāt ceļošanu uz jebkuru Eiropas valsti. ASV Valsts departaments brīdinājis, ka teroristi turpina plānot uzbrukumus Eiropai, aicinot amerikāņus apzināties riskus.

Arī Lielbritānijas Ārlietu ministrija brīdinājusi britus par došanos uz Briseli un aicinājusi saglabāt modrību, vēsta «News.com».

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu