Beļģijas iekšlietu un tieslietu ministri piedāvā atkāpties no amatiem (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas iekšlietu un tieslietu ministri Jans Jambons un Koens Gēns, kuri pēc Briseles teroraktiem izpelnījušies asu kritiku par trūkumiem drošības sistēmā, piedāvājuši atkāpties no amatiem, bet lūgti palikt valdībā.

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels, kurš noraidīja ministru piedāvājumus atkāpties, solīja, ka valdība «izgaismos» Briselē notikušos uzbrukumus.

Noskaidrots, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, laupot dzīvību 31 cilvēkam, iepriekš bijuši zināmi policijai.

Turcija tikmēr paziņojusi, ka viens no aizdomās par Briseles teroraktu sarīkošanu turētajiem vīriešiem Ibrahims el Bakrauī 2015.gadā tika aizturēts Turcijā un deportēts uz Beļģiju kā «ārvalstu teroristu kaujinieks», bet Beļģija ignorējusi šo informāciju.

Gēns atzina, ka gan Tieslietu ministrijā, gan sadarbībā ar Turciju pieļautas kļūdas.

Beļģijas premjers sacīja, ka valdība un atbildīgās varasiestādes darīs visu nepieciešamo, lai noskaidrotu notikušo teroraktu apstākļus un iesaistītās puses, neatstājot ne vismazākās šaubas.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu