Salahs Abdeslams piekritis sniegt informāciju par «Islāma valsti» (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Galvenais aizdomās turētais Parīzes teroraktu rīkošanā Salahs Abdeslams ir piekritis sniegt informāciju par «Islāma valsti» («Daesh») un sadarboties ar Francijas varasiestādēm, apgalvo viņa beļģu advokāts.

Abdeslams ir noliedzis tiešu saistību ar 130 cilvēku nogalināšanu Francijas galvaspilsētā 2015.gada 13.novembrī, uzstājot, ka tikai aizvedis pārējos uz šaušanas vietām un nodrošinājis «loģistisku atbalstu», raksta «The Independent»

Viņš tika arestēts policijas reida laikā Briseles rajonā Molenbekā pagājušajā piektdienā pēc četru mēnešu ilgas meklēšanas un sašauts kājā, jo mēģināja aizbēgt.

Runājot ar žurnālistiem ceturtdienas rītā, Abdeslama advokāts Sedriks Moiss apgalvoja, ka viņš vairs nepretojas izdošanai Francijai un vēlas, lai tas notiktu ātri. «Viņš vēlas sadarboties ar Francijas varasiestādēm,» sacījis Moiss.

Abdeslams, neskatoties uz automašīnas pārbaudi, atgriezās Beļģijā dienu pēc Parīzes asiņainajiem notikumiem, un tika nodēvēts par Eiropas meklētāko «bēgli».

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu