Putins paudis viedokli par nopludinātajiem «Panamas dokumentiem» (99)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, izsakoties par «Panamas dokumentu» skandālu, norādīja, ka viņa vārda nopludinātajos dokumentos nav un «šeit nav nekā, par ko runāt».

«Bet uzdevums ir, ir jāstrādā. Ko viņi ir sadarījuši? Pagatavojuši informācijas produktu. Atraduši manus paziņas un draugus, tātad kaut ko tur paurbinājuši un salipinājuši,» mediju forumā sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka ar šādām publikācijām Krieviju cenšas padarīt paklausīgāku, «saķemmēt mūs tā, kā viņiem patīk».

Kas attiecas uz ofšoru pētījumā minētajiem «Krievijas prezidenta draugiem», tad nekādu korupcijas elementu, kam būtu sakars ar viņiem, nav, uzsvēra Putins.

Krievijas parlamenta apakšnama Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja «Panamas dokumentu» nopludināšanu šonedēļ raksturoja kā «uzbrukumu» Putinam.

Pats Putins Panamā bāzētā juridiskā biroja «Mossack Fonseca» dokumentos nav minēts, un slepenie darījumi, pēc visa spriežot, nav nelegāli.

Tomēr šo darījumu rezultātā Putina uzticības cilvēki varējuši slēpt bagātības, kas iegūtas, pateicoties draudzībai ar Kremļa saimnieku.

«Pret Krievijas prezidentu vērsto informācijas uzbrukumu daudzums un melīgo sižetu primitīvisms ir kā vairākkārtīga injekcija cerībā, ka kaut viena deva nostrādās. Nav šaubu, ka apdraudējuma mērķis ir Krievijas pilsoņi,» komentējot Izmeklējošo žurnālistu starptautiskā konsorcija (ICIJ) ziņojumu, sacīja Jarovaja.

«Vai ar to beigsies indes ievadīšana? Protams, nē. (..) Informācijas uzbrukumu pasūtītāji sākuši rīkoties biežāk, saprotot, ka nespēj demoralizēt sabiedrību un sašūpot situāciju līdz vēlēšanām,» viņa piebilda.

Krievijā septembrī gaidāmas parlamenta deputātu un atsevišķu reģionu amatpersonu vēlēšanas.

«Panamas dokumenti» liecina, ka pārskaitījumos par vismaz diviem miljardiem ASV dolāru ir iesaistīti cilvēki un uzņēmumi, kas ir saistīti ar Putinu, ziņoja ICIJ.

Ofšoru aktīvi ir 12 augsta ranga Krievijas amatpersonu ģimenēm, vēsta laikraksts «Novaja gazeta», atsaucoties uz «Panamas dokumentu» pētījuma datiem.

Cita starpā tajā atrodami arī Putina tuvākā loka cilvēki - uzņēmēji Sulaimans Kerimovs, Arkādijs Rotenbergs, Jurijs Kovaļčuks, ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs, Putina preses sekretāra laulātā draudzene Tatjana Navka, čellists Sergejs Roldugins.

Kā ziņots, no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Komentāri (99)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu