Nākamajos Dziesmu un deju svētkos iecerēts tautastērpu skates uzvedums (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamajos Dziesmu un deju svētkos, kas norisināsies 2018.gadā no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, līdztekus jau ierastajiem svētku pasākumiem plānots organizēt latviešu tautastērpu skates uzvedumu.

Šā brīža iecere ir latviešu tautastērpu skates uzvedumu īstenot Doma laukumā vai pat pie Brīvības pieminekļa, taču tas būs atkarīgs no tehniskajām izmaksām, šodien Dziesmu un deju svētku padomē stāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Šā brīža svētku iecere liecina, ka skatītājiem tiks piedāvāts apmeklēt kopumā trīs deju lieluzveduma «Māras zeme» un trīs svētku noslēguma koncerta «Zvaigžņu ceļā» priekšnesumus.

Svētkos, kā ierasts, plānoti gan koru kari, gan tautas lietišķās mākslas izstāde, deju kolektīvu konkurss, kas, iespējams, notiks Dailes teātrī, tiks rīkots arī kokļu ansambļu konkurss, senioru koru koncerts, labāko deju kolektīvu koncerts, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncerts, amatnieku gadatirgus Vērmanes dārzā un vēl daudzi citi pasākumi.

Plānots, ka svētku dalībnieku gājiens notiks 1.jūlijā, kad diena tiks sākta ar pūtēju orķestru karoga gājienu. Notiek diskusija par vietas izvēli virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanai. Kā viena no iespējām, kur varētu notikt šis pasākuma, tiek izskatīta iecere to rīkot Doma laukumā, kur norisinātos arī svētku atklāšana.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) gan aicina izvērtēt un izvēlēties atbilstošāko vietu svētku atklāšanai. Viņasprāt, Doma laukums nebūtu labākais risinājums, jo svētku atklāšana piesaistīs daudz cilvēku. Iespējams, labāks variants svētku atklāšanai būtu krastmala. Ministre aicina diskusijas par to turpināt Dziesmu un deju svētku mākslinieciskajā padomē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu