Jānis Jurkāns atklāti par laulības iziršanu: Ilze kļuva man par lielu (220)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jānis Jurkāns vienmēr pievērsis daiļā dzimuma uzmanību ar savu  izskatu, staltumu, inteliģenci un atļaušanos dzīvot brīvi, neslēpjoties no sabiedrības viedokļa. Jau ilgāku laiku sabiedrībā tiek apspriesta Jāņa Jurkāna un viņa sievas Ilzes laulības iziršana.

Žurnāls «Ieva» intervijā ar Jurkāna kungu centies izzināt viņa uzskatus par politisko situāciju, laulību, attiecībām, darbu un bērniem.

«Jā, es esmu trīsreiz precējies un šķīries, bet nu un tad? Ar mani Dievs trenējas,» Jānis Jurkāns saka par savām laulībām.

Jānis Jurkāns intervijā apstiprina apgalvojumu, ka sievietē vīrieši meklē mammu.

Uz jautājumu, vai trīs neizdevušās laulības Jurkāna dzīvē nozīmē, ka neviena no sievām nespēja būt tik laba kā mamma, Jurkāns atbild, ka tā var teikt par pirmajām divām sievām, bet «trešā laulība izdevās līdz laikam, kad Ilze kļuva man par lielu, es netiku viņai līdzi. Vīra tilpums nedrīkst būt mazāks par sievas tilpumu.»

Intervijā Jānis Jurkāns saka, ka viņam nepatīk nesievišķīgas, nekoptas un stulbi greizsirdīgas sievietes.

«Tagad daudzas sievietes mēģina kopēt vīriešus. Bet, lai cik labā amatā sieviete būtu, lai ar kādu auto braukātu, labākajā gadījumā viņa būs tikai otrās šķiras vīrietis. (..) Emocionālu baudījumu viņa var gūt tikai no vīrieša. Viņai nevajag censties kļūt par otrās šķiras vīrieti, bet gan par pirmās šķiras sievieti. To var panākt, attīstot visus iespējamos sievišķības elementus, arī intelektu.»

Jānis Jurkāns saka, ka cilvēki viens otru krāpj, jo sāk vilties attiecībās, bet nav drosmes no attiecībām aiziet.

Kā jums šķiet, vai harmoniska laulība mūža garumā ir iespējama?

«Ir iespējama, ja tu tiec pāri tam, ka jaunībā tu gribi būt uzticīgs, bet nevari, vecumdienās tu gribi būt neuzticīgs, bet atkal nevari. Diemžēl, dzīvojam laikā, kad grūti būt godīgam, taču var, ja paveicas.»

Pieļaujat, ka varētu vēlreiz apprecēties?

Jāskatās. Apprecēties nav grūti. Grūti ir būt precētam.

Visu interviju lasiet žurnālā «Ieva».

Komentāri (220)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu