Medvedeva vizīte Krimā izvēršas sliktāk nekā sākotnēji iecerēts (200)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vizīte Krimā izvērtusies sliktāka, nekā bija domāts iepriekš. Pie Medvedeva vērsušies izmisušie Krimas iedzīvotāji, kuri sūdzējušies par zemajām pensijām. No neveiklās situācijas Medvedevs mēģinājis iziet, paziņojot, ka Krimas iedzīvotājiem atliek «turēties, jo naudas tāpat nav,» vēsta «newsru.com». 

Internetā nonācis videomateriāls ar šo neveiklo situāciju. Ierakstā dzirdams, kā kāda sieviete saka, ka «no pensijas nav reāli izdzīvot un cenas ir ļoti augstas». Uz to premjers atbildējis, ka «par pensijām ir atsevišķa tēma». Uz to kāda cita pensionāre atbild, ka ir veikta nepareiza indeksācija, bet Medvedevs mierīgi atbildējis, ka viss ir pareizi.

«Mūs apvaino, nedod pat četrus procentus. Kas tad ir astoņi tūkstoši [rubļu] (114 eiro)? Tas ir nieks!» skaidro sašutusī pensionāre.

Medvedevs skaidro sievietei: «Ar pensijām mēs darbosimies valsts līmenī, un mēs nevaram vienā valsts vietā nodrošināt lielas pensijas. Naudas nav. Nekur. Vienkārši pagaidām naudas nav. Bet tad, kad būs, būs arī indeksācija - turieties šeit, visu jums labu, lielisku garastāvokli un labu veselību!» atteica Medvedevs.

Šogad Krievijas pensionāru pensijas tika paaugstinātas par 4%. Tāpat ir ieteikts veikt papildus indeksāciju, taču valdība to atteikusies darīt.

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu