Zināms, kam «Harija Potera» filmas aktieris atvēlējis mantojumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mūžībā aizgājušais britu aktieris Alans Rikmens lielāko daļu mantojuma novēlējis sievai, kā arī licis ziedot labdarībai 100 000 sterliņu mārciņu (131 700 eiro).

Rikmens, kurš vislabāk pazīstams ar profesora Strupa lomu «Harry Potter» («Harijs Poters») franšīzē, janvārī nomira no vēža. Viņš bija 69 gadus vecs.

Saskaņā ar tiesas publicēto informāciju Rikmens novēlējis 4 060 033 sterliņu mārciņas (5 347 425 eiro) sievai Rimai Hortonei. Brāļu un māsas bērniem katram atstāti 25 000 mārciņu (33 000 eiro).

Rikmens ziedojis trim labdarības organizācijām, kas atbalsta jaunos aktierus, kā arī organizācijai «Saving Faces», kas finansē pētījumus par sejas atjaunojošo ķirurģiju.

Rikmens dzimis Londonā 1946.gadā. Tikai 26 gadu vecumā viņš ieguva Teātra mākslas karaliskās akadēmijas stipendiju.

1985.gadā Rikmens spēlēja galveno vīriešu lomu Šoderlo de Laklo romāna «Bīstamie sakari» iestudējumā, kas vēlāk tika pārcelts uz Brodveju. Rikmenu par tēlojumu nominēja prestižajai «Tony» teātra balvai.

Lai arī Rikmena karjera aizsākās teātrī, starptautiski pazīstams viņš kļuva 1988.gadā ar vācu terorista Hansa Grūbera lomu spraiga sižeta kinolentē «Die Hard» («Cietais rieksts»). Vēl viņš spēlējis filmās «Dogma», «Sense and Sensibility» («Prāts un jūtas») un «Robin Hood: Prince of Thieves» («Robins Huds: Zagļu princis»).

Rikmena pēdējā filma bija militārā drāma «Eye In the Sky» («Visuredzošā acs»), kas iznāca aprīlī. Tā saņēmusi slavinošas atsauksmes no kritiķiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu