Kādam jābūt nākamajam veselības ministram? (158)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamajam veselības ministram ir jābūt demisionējušā Gunta Belēviča (ZZS) pretstatam, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Ārstu biedrības (LĀD) prezidents Pēteris Apinis.

Viņš norādīja, ka nākamajam veselības ministram vajadzētu būt vecumā līdz četrdesmit vai četrdesmit pieciem gadiem, kurš nekad nav strādājis farmācijas nozarē. Tāpat nākamajam veselības ministram ir nepieciešama administratīvā vai politiskā pieredze. Apinis arī piebilda, ka vēlamo kandidātu redz kā sievieti, kura ir apveltīta ar harizmu.

Jaunajam amata kandidātam ir pietiekami daudz iespēju, lai tiktu samazināta birokrātija un padarīta caurspīdīga finanšu sistēma.

Pēc Apiņa domām sliktāka situācija medicīnas jomā nebūs. Belēviča atkāpšanos viņš vērtē atzinīgi, bet skeptiski. «Patiesībā tas nav viņa lēmums. Viņš ir viens no tiem cilvēkiem, kurš nekad neiziet,» sacīja Apinis.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Belēvičs piektdien paziņoja par demisiju saistībā ar saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem un sabiedrībai sniegto informāciju, kādā kārtībā to saņēmis.

Tāpat jau vēstīts, ka valdības vadītājs ir solījis papildus finansējumu nozarei tikai pēc reformu veikšanas. Tostarp jūlijā Veselības ministrija solījusi iesniegt vairākus variantus obligātajai veselības apdrošināšanas ieviešanai.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu