Orlando šāvējs uzbrukuma laikā veicis ierakstus sociālajos tīklos (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nicola since 1972, CC BY-SA 2.0

Orlando slaktiņu sarīkojušais Omārs Matīns uzbrukuma laikā veicis vairākus ieraksts sociālajos tīklos, kuros viņš slavinājis teroristisko organizāciju «Islāma valsts» un draudējis ar jauniem uzbrukumiem Rietumu pasaulei, ziņo ASV medijs «Fox News».

Kā vēstīts, svētdien notikušā apšaudē Orlando geju klubā «Pulse» tika nogalināti 49 cilvēki, bet vēl 53 cilvēki tika ievainoti. Uzbrukumu sarīkoja islamticīgs ASV pilsonis, kurš tika nogalināts apšaudē ar policiju.

ASV amatpersonas uzsver, ka Matīna sociālo tīklu konti gan tikuši slēgti, tomēr tiesībsargājošo institūciju rīcībā ir vairāki Matīna pēdējo savas dzīves stundu laikā veiktie ieraksti.

«Es apliecinu uzticību «Islāma valstij» (..) Lai Allāhs mani pieņem,» liecina viens no pēdējiem uzbrucēja ierakstiem sociālajos tīklos.

«Īstie musulmaņi nekad nepieņems Rietumu neķītrās paražas. Jūsu uzlidojumos [džihādistu pozīcijām Īrijā un Sīrijā] iet bojā nevainīgas sievietes un bērni. Tagad izbaudiet «Islāma valsts» atriebību,» teikts citā ierakstā.

Savukārt savā pēdējā ierakstā sociālajos tīklos Matīns draud ar jauniem uzbrukumiem.

«Nākamo dienu laikā jūs pieredzēsiet jaunus «Islāma valsts» uzbrukumus ASV,» rakstīja Matīns.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu