Ārsti satraukti par sieviešu modi noskūt intīmo apmatojumu (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pētījumi liecina, ka sievietes izvēlas skūt kaunuma apmatojumu, jo uzskata, ka šādā veidā viņas ievēro higiēnu.

Pētījumos noskaidrots, ka sievietes noskuj kaunuma apmatojumu, jo ir spiestas to darīt priekšstatu par skaistumu un veselīgumu dēļ.

Sievietes uzskata, ka, ja viņas ir seksuāli aktīvas, tad noteikti ir jānoskuj kaunuma apmatojumu, jo uzskata, ka tā ievēro higiēnas prasības. Šādi ir priekšstati par koptu sievieti, kura higiēnas prasības ievēro visaugstākajā pakāpē.

Izrādās, ka mediķi par kaunuma apmatojuma noskūšanu ir pavisam citās domās, viņi ceļ trauksmi, jo tas satur risku veselībai.

Karaliskās koledžas Dzemdību speciālistu un Ginekologu asociācijas pārstāve ārste Vanessa Makaija uzskata, ka kaunuma apmatojums sievietei ir nepieciešams, tas ir ļoti nozīmīgs šķērslis infekciju nokļūšanai makstī, viņa uzskata, ka, noskujot apmatojumu, sieviete izveido lielisku barotni baktērijām savā intīmajā zonā.

Tātad ārsta viedoklis ir gluži pretējs sabiedrībā valdošajam uzskatam – sievietes skuj kaunuma apmatojumu, jo uzskata, ka tā pasargā sevi no infekcijām, bet patiesībā sevi pakļauj infekciju riskam.

Izdevumam «The Independent» ārste teica, ka apmatojums ir šķērslis vīrusiem un baktērijām, kā arī aizsargā jutīgo ādu intīmajā zonā, tāpat ir dabīgs šķērslis svešu daļiņu iekļūšanai vagīnā. Kaunuma mati arī palīdz kontrolēt mitruma līmeni intīmajā zonā, tā novēršot sēnītes rašanās iespēju.

Vēl problēmu rada apakšveļa, kura, saskaroties ar noskūtu ādu, var radīt matu folikumu iekaisumu, alerģiskas reakcijas, pat brūces.

Izdevumā «JAMA Dermatology» publicēts jauns pētījums, kurā atklāts, ka vairums sieviešu kaunuma apmatojumu skuj tāpēc, ka to pieprasa viņu partneri.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu