LU rektors: Centralizēto eksāmenu rezultāti matemātikā un vēsturē ir satraucoši (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Centralizēto eksāmenu rezultāti matemātikā un vēsturē ir satraucoši, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

Muižnieks domā, ka eksāmenu rezultātu kritums ir sekas uzdevumu tipa nomaiņai un liecina, ka skolās pietrūkst radošuma. Pēc viņa vārdiem, jaunatne Latvijā ir gana zinoša, bet jautājums ir par to, kā viņi spēj tās pielietot.

OECD zināšanu kvalitātes mērījumi rāda, ka vidēji Latvijas jauniešu rezultāti nav tik slikti - esam kaut kur pa vidu elites grupā, kas vērtējams pozitīvi.

Muižnieks cer, ka pēc pedagogu atalgojuma reformām izglītības līmenis Latvijā kļūs augstāks. Viņš atzīmēja, ka augstskolas šajās reformās nav iekļautas, līdz ar to daudziem mācībspēkiem algas joprojām būšot zemas un būs jāmeklē risinājumi.

Cits izaicinājums augstskolām ir sarūkošais studentu skaits - piecu gadu periodā LU studentu skaits esot samazinājies aptuveni par 1000, pamatā maksas studiju vietās. Tas liek domāt par izglītības kvalitātes uzlabošanu, mazinot studiju programmu sadrumstalotību.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu