Noskaties: Vismaz 10 000 islandiešu izpilda huh... huh... huh... (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Islandes futbola valstsvienība Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā Francijā sagādāja vairākus pārsteigumus un iemantoja simpātijas ne tikai savā dzimtenē. Lai arī komanda zaudēja Francijai 2:5 ceturtdaļfināla mačā, izlases līdzjutēji par valstsvienības sasniegto ir lepni. Pēc mača Islandes galvaspilsētā Reikjavikā vairāk nekā 10 000 izpildīja nu jau slaveno komandas uzmundrināšanas saukli. Noskaties!

Islandes futbola valstsvienības spēlētāji un treneri pirmdien tika sagaidīti kā varoņi, kad komanda atgriezās Reikjavikā.

Pirms piezemēšanās Keflavikas lidostā lidmašīna veica zemu pārlidojumu galvaspilsētai. Vietējie ugunsdzēsēji, ar šļūtenēm sastājušies lidostā, veidoja goda sardzi, bet no šļūtenēm laistais ūdens radīja varavīksni.

Uzbrucējs Kolbeins Sigtorsons, kurš guva vārtus ar 2:5 zaudētajā ceturtdaļfināla spēlē svētdien pret Franciju, sacīja, ka ir priecīgs būt mājās. «Sapnis kļuva par īstenību saņemot tādu atbalstu.»

Ar to viņš domāja 30 000 līdzjutēju, desmito daļu valsts iedzīvotāju, kuri bija devušies uz Franciju.

«Mēs piedzīvojām vienkārši kaut ko brīnišķīgu, tas bija sapnis, kas kļuva par īstenību, un mēs esam lepni, ka savai valstij sagādājām tik daudz prieka,» viņš sacīja, piebilstot, ka līdzjutēju draudzīgā uzvedība arī ir tā, ar ko valsts var lepoties.

Vēlāk notika komandas parāde divstāvu autobusā pa Reikjavikas ielām uz Arnarholas parku, kur turpinājās svinības kopā ar līdzjutējiem – arī ritmisku aplausu pavadībā kopīgi izpildot slaveno kaujas saucienu «huh».

Eiropas čempionātā Islande nospēlēja neizšķirti ar Portugāli un Ungāriju, uzvarēja Austriju, astotdaļfinālā izslēdza Angliju ar 2:1 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu