DP: Nicas terorakts apliecina, ka teroristi ir gatavi izmantot atšķirīgas uzbrukumu metodes (79)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas kūrortpilsētā Nicā notikušais terorakts kārtējo reizi apliecina, ka pēc iespējas lielāka upuru skaita radīšanai un cilvēku iebiedēšanai teroristi ir gatavi izmantot atšķirīgas un daudzveidīgas uzbrukumu metodes, norāda Drošības policija (DP).

Kā aģentūru LETA informēja DP, islāmistu teroristi turpina radīt pieaugošus draudus Eiropas kopējai drošībai, kas jau šobrīd tieši ietekmē drošības situāciju vairākās kontinenta valstīs, bet citās valstīs var nelabvēlīgi iespaidot terorisma draudu situāciju nākotnē.

Vienlaikus DP norāda, ka Latvijā nav nepieciešams mainīt terorisma draudu līmeni Latvijā, un tas joprojām saglabājas zems.

Līdzīgi kā pēc citiem plaša mēroga terorisma incidentiem DP strādā pastiprinātā režīmā, veic regulāras konsultācijas un uztur intensīvus kontaktus ar ārvalstu partneru dienestiem, kā arī ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām Latvijā.

Latvijas iedzīvotāji arī tiek aicināti iepazīties ar DP sagatavoto informatīvo materiālu par rīcību dažāda līmeņa terorisma draudu gadījumā. Informācija pieejama DP mājaslapā.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu