«Visapkārt gulēja līķi, cilvēki turpināja skriet tiem pāri» - tūristi pastāsta par piedzīvotajām šausmām Nicā (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Cilvēki gulēja uz ielas miruši un visi skrēja pāri viņu līķiem,» britu tūrists apraksta piedzīvotās šausmas terorakta laikā Nicā.

59 gadus vecais britu tūrists bija ceļā uz vakariņām Nicas promenādē brīdī, kad terorists ar kravas automašīnu iebrauca pūlī, nogalinot 84 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

«Es pēkšņi redzēju kā cilvēku pūlis skrien prom lielā ātrumā, bet nesapratu, kas notiek. Cilvēki franču valodā man kaut ko kliedza, bet es nesapratu ne vārda. Pamanīju, ka uz ceļa guļ cilvēku ķermeņi, bet pārējie tiem vienkārši skrēja pāri,» stāsta tūrists.

Vēl kāda sieviete no Lielbritānijas stāsta, ka terorakta laikā tika nopietni ievainota plecā: «Es tiku nogrūsta zemē, kad viss pūlis metās bēgt no kravas automašīnas. Mans dzīvoklis atrodas vietā, kur notika terorakts, tur es paglābos un pie sevis uzņēmu vēl kādu franču ģimeni.»

Divi franču studenti, kuri bija devušies brīvdienās no Parīzes, sīki aprakstīja šausmu mirkli. Viens no viņiem ielūkojies slepkavam sejā, un, šķiet, notiekošais teroristu uzjautrinājis. «Es tur stāvēju nespēdams pakustēties. Jutos kā paralizēts, kamēr pārējie kliedza un mēģināja bēgt,» stāstīja students, kura draugs izglāba viņu pēdējā mirklī.

Jau vēstīts, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija. Nicā notikušais uzbrukums ir trešais liela mēroga terorakts Francijā nepilnu 18 mēnešu laikā, vēsta «DailyMail».

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu