Mamikins kritizē Rietumvalstis saistībā ar Turcijā notikušo apvērsumu (112)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rietumvalstis, ieskaitot Eiropas Savienību (ES) un ASV, pēc Turcijā notikušā apvērsuma mēģinājuma pierādīja savu liekulību un gļēvumu, pietiekami ilgi klusējot, aģentūrai LETA sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S).

Politiķis sacīja, ka klausījies EP Ārlietu komitejas ārkārtas sanāksmi par apvērsuma mēģinājumu Turcijā, taču tajā neesot dzirdējis neko jaunu.

«Atkal tikai tas pats, ko ES un EP runāja jau no kāda 2002.gada, ka piešķirts kandidātvalsts statuss. It kā nekas nebūtu noticis. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans var darīt visu, atjaunot nāvessodu, visu. Puse valsts sēdēs cietumā, bet neviens neko nedara,» pauda deputāts.

Vaicāts par izskanējušajām versijām, ka Turcijas prezidents varētu būt zinājis par apvērsuma mēģinājumu, Mamikins sacīja, ka netic sazvērestības teorijām, tomēr rodas jautājums, vai Turcijas spēcīgie un labi informētie dienesti tiešām nebija varējuši informēt par apvērsuma gatavošanu.

«Esmu pārliecināts, ka viņš [Erdoans] zināja. Vai viņš to diriģēja - diez vai, šaubos,» izteicās Mamikins.

Jau vēstīts, ka Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pirmdien paziņoja, ka saistībā ar apvērsuma mēģinājumu ir aizturēti vairāk nekā 7500 cilvēku, tajā skaitā 103 ģenerāļi un admirāļi.

Neveiksmīgā puča laikā gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēku.

Erdoans puča organizēšanā apsūdz savu galveno ienaidnieku - ASV mītošo islāma sludinātāju Gilenu - un viņa piekritējus, bet Gilens noliedz jebkādu saistību ar to un ir pieļāvis iespēju, ka apvērsuma mēģinājums var būt paša Erdoana inscenēts.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu