Noslēgusies pirmā diena Ghetto Games festivālā Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. jūlijā tika aizvadīta pirmā Ghetto Games festivāla diena, kurā dažādos ekstrēmajos sporta veidos notika gan treniņi, gan kvalifikācija sestdien paredzētajām sacensībām. Vakaru noslēdza pavisam īpašs pasākums - Ghetto brīvrunu baltls, kurš viennozīmīgi tika atzīts par līdz šim labāko Latvijā notikušo brīvrunu batlu.

Lielajā prospektā risinājās motociklu treniņš sestdien paredzētajam Ziemeļeiropas čempionātam streetbike freestyle «Kurland Stunt 2016». Šodien dalībnieki jau kopš 9:00 trenējas, lai no plkst. 12:00 līdz 14:00 piedalītos kvalifikācijā. Lielie motociklu finālu šovi notiks no 16:30 līdz 17:30.

Turpat netālu, bija iespējams vērot līdz šim nepieredzētas Starptautiskās BMX Street sacensības un BMX Flatland paraugdemonstrējumus. Ārvalstu dūži - 1. vietas ieguvējs Mike Curley un 2. vietas ieguvējs Jordan Godwin pierādīja, kāpēc viņi ir slavenības visā pasaulē, tomēr liels prieks arī par Latvijas dalībnieku sniegumu. Kā uzsver BMX sacnsību organizators Toms Siliņš: «BMX Street ir ļoti tehnisks sporta veids un uzvaru gūst tas, kurš attiecīgajā dienā ir vislabākajā formā - to pierādīja trešās vietas ieguvējs Rytis Antanavičius no Palangas, Lietuvas - tas ir liels sasniegums iegūt 3. pozīciju šāda mēroga sacensībās.»

Sestdien (30.07) visi inlaina skrituļošanas sacensību dalībnieki no plkst. 12:00 tiek gaidīti Ventspils skeitparkā uz reģistrāciju un iesildīšanos.

Plkst.13:00-15:00 risināsies «Nils Jansons Invitational» jeb starptautisko sacensību fināli.

Savukārt plkst.15:30 jāredz īpašs šovs no mūsu ārzemju viesiem uz Ventspils skeitparka lielās rampas!

Piektdiena, pirmā festivāla diena, noslēdzās teātra namā «Jūras vārti» ar vienu no iespaidīgākajiem notikumiem Latvijas ielu kultūras notikumiem - hip-hop brīvrunas batlu, kuru Ghetto Games radošais direktors Renārs Zeltiņš atzina par līdz šim labāko!

Par Ghetto Brīvrunu batla uzvarētāju šogad jau otro reizi kļuva brīvrunas karalis Edavārdi. Tā kā Edavārdi un otrās vietas ieguvējs Abra nostartēja līdzvērtīgi, tad uzvara un laimests, pēc uzvarētāja priekšlikuma, tika sadalīts uz pusēm. Jāpiebilst, ka līdz šim abi dalībnieki, kuri ir, iespējams, labākie brīvās runas meistari valstī, nekad nebija satikušies izšķirošajā cīņā, tāpēc šis fināls bija tiešām intriģējošs.

6 dalībniekus (piedalījās arī Jeekaa, Bergs, Edžons un Artuuro) vērtēja žūrija - mūziķi Ozols un Gacho, kā arī Renārs Zeltiņš, kurš norādīja, ka otrās vietas ieguvējs Abra ir inteliģentākais brīvrunātājs Latvijā.

Kā jau ziņots iepriekš, no 29.-30. jūlijam Venspilī risinās Ghetto Games rīkotais starptautiskais ekstrēmo un ielas sporta veidu festivāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu