Foto: Viesi apmeklē Alvja Hermaņa pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

9.septembra vakarā Jaunajā Rīgas teātrī sezonas pirmo jauniestudējuma piedzīvoja režisora Alvja Hermaņa veidotā izrāde «Pakļaušanās».

Iestudējums «Pakļaušanās» veidots pēc franču rakstnieka Mišela Velbeka romāna ar tādu pašu nosaukumu motīviem.

Kā stāstīja Hermanis, romāns «Pakļaušanās» ir nesaudzīga un asprātīga Rietumu sabiedrības diagnoze. «Utopiskais stāsts par 2022.gada Franciju, kur politisko varu pārņēmuši musulmaņi, kopš romāna iznākšanas laika, kas bija 2015.gada janvāris, kļūst arvien aktuālāks, un to lasīt vairs nav tik jautri kā pirms pusotra gada. Velbeks ir viens no retajiem mūsdienu intelektuāļiem, kam vispār ir jebkāds viedoklis par virzienu, kurā attīstās mūsu sabiedrība,» vēstīja režisors.

Romāna autors uzskata, ka Eiropas civilizāciju apdraud nevis musulmaņi, bet eiropieši paši. Rietumu sabiedrība atrodas bedrē un turpina čakli rakt, skaidroja Hermanis, piebilstot, ka izrāde ir veltījums visiem racējiem.

Iestudējumā piedalās aktieri Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Regīna Razuma, Jana Čivžele un Edgars Samītis. Iestudējumā būs skatāmi arī deju priekšnesumi, kurus nodrošinās Austrumu deju studija «Elmira».

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu