Nežēlības Brazīlijas cietumos: Kriminālie grupējumi sarīko slaktiņu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Relic Photo, CC BY-NC-ND 2.0

Divos Brazīlijas cietumos vismaz 18 cilvēki nogalināti, no kuriem daži sadedzināti dzīvi un sakropļoti, vēsta «The Independent».

Aptuveni simts ieslodzīto radinieki, lielākoties sievietes, saņemtas par ķīlniecēm dumpja laikā, ko aizsākusi saķeršanās starp diviem konkurējošiem kriminālajiem grupējumiem.

Ieslodzītie bruņojušies ar akmeņiem un koka gabaliem, ko norāvuši no sienām. Koka gabali izmantoti, lai nogrieztu galvas saviem konkurentiem.

Septiņi ķermeņi atrasti sadedzināti, bet trijiem nogriezta galva. Divas grupas, kuras iesaistījušās asiņainajā slaktiņā, esot vienas no lielākajām Brazīlijā.

Cietumos visā valstī tagad izsludināta trauksme, jo grupējumi pasludinājuši karu. Tomēr cietuma sargus šis dumpis pārsteidzis nesagatavotus, jo tas sācies apmeklētāju – tradicionāli pamiera laikā.

Šis incidents atspoguļojis cietumos pastāvošās problēmas, kuru risināšanai valdībai trūkst intereses. Cietumos esot nepietiekams drošības aprīkojums, par mazu esot arī personāls.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu