Terorista Motorolas slepkavība var nospēlēt būtisku lomu Ukrainas konfliktā (164)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Fiziska krievu terorista Arsēnija Pavlova jeb Motorolas iznīcināšana var kļūt par pagrieziena punktu Ukrainas militārajā konfliktā, savā materiālā norāda analītiskā kompānija «Stratfor». 

Tiek norādīts, ka Motorola ir piektais teroristu līderis kopš pērnā gada decembra, kurš tika nogalināts ārpus karadarbības.

Pēc analītiķu domām, versija par to, ka Motorolu nogalinājuši Ukrainas specdienesti, nav uztverama nopietni, jo patiesais iemesls, visticamāk, meklējams bruņoto formējumu iekšējā konkurencē. Tāpat pastāv versija, ka teroristu nogalinājuši Krievijas specdienesti, jo Pavlovs «par daudz zinājis».

Pirmā versija par Ukrainas specdienestiem netiek izskatīta nopietni, jo teroristisko organizāciju struktūrās notiek «kadru maiņas», bet Luhanskas «tautas republikas» vadonis Igors Plotņickis ir zaudējis kontroli pār drošības nodrošināšanas jautājumiem.

Neilgi pirms slepkavības Pavlovs it kā devās uz Luhansku, lai «ieviestu tur kārtību», un tas, iespējams, lika Plotņickim izšķirties par slepkavību.

Ņemot vērā iepriekš notikušos notikumus, Maskava vēlas pakāpeniski atbrīvoties gan no odiozajiem un slikti kontrolējamajiem kaujinieku līderiem, gan no tiem, kuri varētu būt svarīgi Kremļa kara noziegumu Donbasā, kā piemēram, «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas lieciniekus.

Iepriekš vēstīts, ka Motorola tika nogalināts mājas kāpņu telpā pie lifta 16.oktobra vakarā.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu