Mūžībā aizgājis vēža nomocītais Viesturs Bundža

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Sestdien, vienu dienu pirms savas 47.dzimšanas dienas, mūžībā devies Viesturs Bundža, vēsta portāls «Kasjauns.lv», atsaucoties uz tuvinieku sniegto informāciju.

2014.gada augustā Viesturs Bundža uzzināja, ka viņam ir mēles vēzis trešajā/ceturtajā stadijā. Agresīvs un ātri progresējošs. Tā paša gada 8.septembrī Viesturam bija operācija. Oktobrī un novembrī - starošana un ķīmijterapija. Tajā pašā laikā viņš izveidoja savu atbalsta fondu un sāka vākt līdzekļus, lai izdzīvotu un atveseļotos. Sāka rakstīt blogu.

Neskatoties uz neatlaidīgo cīņu ar slimību, Viesturs saprata, ka cīņa ar vēzi ir zaudēta. Viņš pieņēma lēmumu aiziet no dzīves asistētā pašnāvībā. To legāli var izdarīt Šveicē. Latvijas sabiedrība viņam saziedoja nepieciešamos 10 000 eiro.

Sestdienas vakarā Viestura «Facebook» profila foto nomainīja degoša svecīte uz melna fona, vēlāk parādījās ieraksts «Viņš nožāvēs visas asaras no viņu acīm, nāves vairs nebūs, nedz bēdu, nedz vaidu, nedz sāpju vairs nebūs, jo, kas bija, ir pagājis» Jāņa atklāsmes grāmata 21.nodaļa. Daudzi cilvēki izsaka savu līdzjūtību tuviniekiem.

Pēdējais Viestura veiktais ieraksts «Facebook» profilā bija septembra beigās, tas bija viņa iemīļotās grupas «U2» dziesmas «So Cruel» klips. Pēc tam sekoja klusums.

Viestura izmisuma kliedziens Latvijā aktivizēja jautājumu par paliatīvo aprūpi valstī, kā arī aizsāka diskusiju par eitanāzijuas izvēles iespēju nedziedināmi slimiem cilvēkiem. Diemžēl, bez rezultātiem.

Portāls «Apollo» izsaka visdziļāko līdzjūtību Viestura tuviniekiem. Mūsu komanda noliec galvas Viestura priekšā, kuru arī mums bija iespēja iepazīt kā stipru, dzīvesgudru cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu