Kāpēc es balsoju par Donaldu Trampu? (75)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušās nedēļas ASV prezidenta vēlēšanas, kurās triumfēja republikāņu kandidāts Donalds Tramps, radīja virkni jautājumu par pirmsvēlēšanu aptauju veicēju nespēju paredzēt Trampa uzvaru vairākos tā dēvētajos svārstīgajos štatos, tostarp Floridā, Mičiganā un  Viskonsinā. 

Lielbritānijas medijs «The Guardian» pēta, kas ir tie «pagrīdes» vēlētāji, kas balsoja par Trampu. Vairāki Ziemeļkarolīnas štata vēlētāji, kas savas balsis atdeva par Trampu, skaidro savu izvēli. Ziemeļkarolīnā Donalds Tramps ieguva 51% vēlētāju balsu.

Džeimss Morisons, 25 gadus vecs

Es sadusmojos par Hilariju Klinotni un viņas 33 000 e-pastu, mēs nekad neuzzināsim, kas tajos bija. Neļaut Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB) tos izvērtēt pat pēc tiesas pavēstes? Tas manī radīja nopietnas bažas. Es [iepriekš] balsoju par Baraku Obamu, jo viņš solīja pārmaiņas un vienotību. Hilarija vairāk runāja nekā darīja, un viņas kampaņai trūka atklātības. Man ir daudz draugu, kuri balsoja par Hilariju. Ja viņa būtu paturējusi [Bērniju] Sandersu [kā kandidātu viceprezidenta amatam] es vairāk būtu sliecies par atbalstu viņai, tomēr man patika Trampa nostāja tirdzniecības jautājumā, jo es piekrītu, ka Ķīna mums atņem darba vietas.

Treisija Gutrī, 47 gadus veca

Tramps nebija mana pirmā izvēle, bet es esmu no armijnieku ģimenes, un es neuzskatu, ka Hilarija Klintone pietiekami ciena armiju. Ikviens kareivis, kurš iznīcina e-pastus un melo par to, nonāktu cietumā. Trampa izteikumi par sievietēm bija pretīgi, bet viņš bija mazākais no diviem ļaunumiem. Es nedomāju, ka kāds būt jādeportē. Es neesmu rasiste un homofobe. Es esmu armijas atbalstītāja, bet neticu, ka viņa [Klintone] tāda ir. Mums ir nepieciešama spēcīga armija, jo mēs dzīvojam trakā pasaulē.

Tova Mandisa, 43 gadus veca

Klintone pie varas ir bijusi pārāk ilgi. Viņa zina, kā apiet patiesību. Tramps ir cilvēks, kas visu sasniedzis paša spēkiem. Nav jābūt par politiķi, lai būtu par prezidentu, ir vienkārši jāzina, kā kļūt labākam. Es esmu redzējusi tos televīzijas raidījumus [Trampa vadīto «The Apprentice»] - viņš bija labs ar afroamerikāņiem, un mums ir vajadzīgs ļoti spēcīgs cilvēks. Man patīk zināt, kāds ir cilvēks. Tu esi tas, kas tu esi. Vismaz viņš [Tramps] nav tāds cilvēks, kas vispirms iekļūst Baltajā namā kā viena persona un tad, bums – īstenībā es esmu savādāks. Es jau iepriekš zināju, kāds viņš ir. Kā arī – viņi nebūtu pret viņu [Hilariju] attiekušies pienācīgi un godīgi, jo viņa ir sieviete.

Luiss Koletta, 78 gadus vecs

Es esmu mazais uzņēmējs, un Obama neko nav darījis mazo uzņēmēju labā. Viņš tikai palielināja birokrātiju. Viņš piedāvāja cerību un pārmaiņas, tomēr tās nebija pārmaiņas uz labu, vismaz ne uzņēmējiem. Dienvidi tradicionāli ir nabadzīgāki. Demokrāti piedāvāja kaut ko bez maksas, bet es nevēlos neko bez bez maksas. Mans vectēvs bija imigrants no Itālijas. Viņa saldējuma bizness darbojas jau trešajā paaudzē. Es domāju, ka cilvēks ir muļķis, ja viņam pieder uzņēmums un viņš ir demokrāts. Tramps man simpatizē, jo es domāju, ka viņš mainīs lietu kārtību. Visi ir gatavi pārmaiņām.

Skots Sendlins, 49 gadus vecs

Tramps nebaidās teikt to, ko viņš domā. Protams, viņš daudz kardināli maina viedokli, tomēr viņš runāja par strādnieku šķiru un darba vietu radīšanu. Viņš nav politiķis, bet viņam ir pašam sava nauda, tāpēc viņš īsti nav uzpērkams. Mēs esam redzējuši pietiekami daudz «dubļu» par Hilariju un Bilu. Tas izskatījās pēc jau pieredzēta stāsta un mums bija nepieciešamas pārmaiņas. Es domāju, ka viņš [Tramps] ieviesīs pārmaiņas. Man patika, ka viņš teica, ka ir pienācis laiks republikāņiem un demokrātiem strādāt kopā, lai atgrieztu Ameriku tur, kur tā bija iepriekš – diženumā. Mana vecmāmiņa mēdza teikt: «Kad Klintoni iepriekš bija [pie varas], bija lieliski». Bet kā teica Bobs Dilans, laiki mainās.

Maikls, 29 gadus vecs

Es parasti balsoju par neatkarīgajiem kandidātiem. Tomēr šoreiz es balsoju par Trampu, jo lietas nestrādā. Ekonomika nav atguvusies tādā apmērā, kā viņi to vēlējās. Es un mana sieva, mēs piedzīvojam grūtības. Man patīk Trampa biznesa tvēriens. Viņam ir pa spēkam tikt vaļā no krāpšanām un nevajadzīgiem izdevumiem. Hilarijai Klintonei ir liela pieredze, bet ne visa tā ir laba pieredze. Viņas uzticamība man sagādāja raizes. (..) Tramps ir uzņēmējs. Mani nesatrauc, ka viņš iepriekš piedzīvojis maksātnespēju. Ne visas idejas ir labas, un viņam izdevās no šīs bedres izrāpties.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu