Obama: Tramps paudis apņēmību ievērot saistības pret NATO (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien aicināja amerikāņus dot iespēju jaunievēlētajam prezidentam Donaldam Trampam pierādīt sevi amatā, piebilstot, ka republikāņu politiķis paudis apņēmību ievērot saistības pret NATO.

Pirmajā preses konferencē kopš 8.novembrī notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām Obama aicināja Trampu komunicēt ar tiem cilvēkiem, kurus satraukusi republikāņu politiķa ievēlēšana.

«Es nedomāju, ka viņš ir ideoloģisks. Es domāju, ka viņš galu galā ir pragmatisks,» uzsvēra Obama. «Tas viņam var labi noderēt, kamēr vien viņam apkārt ir labi cilvēki un viņam ir skaidra virziena izjūta,» piebilda prezidents.

«Vai man ir bažas? Neapšaubāmi, protams, man ir bažas. Mums ir atšķirīgi viedokļi daudzos jautājumos. Tomēr federālā valdība un mūsu demokrātija nav motorlaiva - tā ir okeāna laineris,» atzina Obama.

Prezidents uzsvēra, ka amata pienākumi liks Trampam pārdomāt viņa sākotnējos pieņēmumus.

Obama arī atklāja, ka sarunā ar viņu Tramps paudis gatavību uzturēt saistības pret NATO.

«Sarunā ar mani jaunievēlētais prezidents pauda lielu interesi saglabāt mūsu galvenās stratēģiskās attiecības,» viņš norādīja. Obama uzsvēra, ka viņš šonedēļ, tiekoties ar pasaules līderiem, signalizēs jaunievēlētā prezidenta gatavību uzturēt saistības pret NATO.

Jau vēstīts, ka Obama šonedēļ apmeklēs Grieķiju un Vāciju, kas ir viņa pēdējās oficiālās ārvalstu vizītes pirms Baltā nama atslēgu nodošanas Trampam.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu