Una Gavare meitu aizved no Latvijas. Tiesvedība turpinās (131)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūrmalas tiesa pieņēmusi pagaidu noregulējumu, kā rūpes par saviem septiņiem bērniem uzņemsies kādreizējais paraugpāris Una (42)  un Māris (46) Gavari, raksta žurnāls «Kas Jauns».

Jau rakstījām, ka Una Gavare kopā ar bērniem Renāru (2), Mārtiņu (4), Miķeli (6), Samuelu (9), Esteri (11), Jasmīni (13) un Eniu (15) negaidīti pameta mājas un devās uz Tenerifi pie jaunības dienu mīlestības Aināra Gulbja.

Oktobra vidū Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā notika tiesas sēde, uz kuru ieradās arī Una Gavare. Una Gavare uz tiesas sēdi ieradās kopā ar savu advokāti Elizabeti Bruksli.

Māris Gavars žurnālam teicis, ka sieva iesniegusi pretprasību un šķiršanās pieteikumu. Una solījusi vīram, ka neliegs iespēju tikties ar bērniem. Una, pretēji vīram, uzskatot, ka bērniem jāpaliek Tenerifē, bet no Māra gaidīs uzturlīdzekļus. Māris saņēmis uzaicinājumu meklēt citu mājvietu, jo pavasarī Gavaru ģimenes māja pārrakstīta uz Unas vārda, viņai kā īpašniecei esot tiesības liegt vīram tur dzīvot.

Kaut Una teikusi, ka Latvijā nekad neatgriezīsies, te viņa bijusi vairakkārt – uz pirmo tiesas sēdi, tad atbraukusi pakaļ meitai Esterei, kura vienīgā dzīvoja pie tēva Jūrmalā. 16.novembrī Una ar meitu devās uz Tenerifi, neskatoties uz to, ka tieši 16.novembrī notika tiesas sēde, tajā savu klienti pārstāvēja advokāte Elizabete Bruksle.

Māris Gavars žurnālam «Kas Jauns» pēc tiesas teicis: «Ir pagaidu noregulējums, kas paredz, ka līdz pilna lēmuma sastādīšanai meitas Esteres dzīves vieta tiek noteikta pie manis Jūrmalā, savukārt pārējie seši bērni dzīvo ar māti. Izveidojusies gan visai dīvaina situācija, jo pagaidu noregulējums nav īstenojams – tieši tās dienas rītā, kad tika pasludināts tiesas lēmums, Una Esteri aizveda pie brāļiem un māsām uz Tenerifi.»

Māris Gavars piecus no saviem septiņiem bērniem nav sastapis jau trīs mēnešus.

Paralēli tiesāšanās procesam Māris Gavars ir vērsies arī Tieslietu ministrijā, kur iesniedzis pieteikumu par prettiesiski aizvesto bērnu atdošanu saskaņā ar Hāgas konvenciju par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem.

Pilns raksta lasāms žurnāla «Kas Jauns» jaunākajā numurā.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu